你好,欢迎来到北语网络英语统考培训课程

教育部统考《大学英语B》词汇与语法题库

2016-03-29

1、"Let me ______ you," said my boss, "you should call me immediately after you arrive at the airport."
A.ask
B.advise
C.remember
D.remind
答案:D
2、At first I showed great interest in the play, but soon I ________ it.
A.tired
B.got tired of
C.was tired from
D.was tired with
答案:B
3、Each new way of looking at a situation ________ our understanding and makes it easier to discover new possibilities.
A.deeps
B.deepens
C.deep
D.deeply
答案:B
4、In the evening we smoked and talked and never _________ going out except for exercise.
A.dreaming
B.dreamed in
C.dreamed of
D.have dreamed
答案:C
5、- I am very _______ with my own cooking. It looks nice and smells delicious.
- Mm, it does have a _______ smell.
A.pleasant; pleased
B.pleased; pleased
C.pleasant; pleasant
D.pleased; pleasant
答案:D
6、My uncle _______ until he was 45.
A.married
B.didn't marry
C.has married
D.would marry
答案:B
7、_______ with you, I have a long way to go.
A.Compared
B.Comparing
C.To compare
D.Compare
答案:A
8、He didn't live up to _________ had been expected of him.
A.what
B.which
C.that
D.all
答案:A
9、The explorers sailed on the ocean for two weeks and ________ found the mysterious land.
A.generally
B.eventually
C.extremely
D.gradually
答案:B
10、- Smoking is bad for your health.
- Yes, I know. But I simply can't ________.
A.give it up
B.give it in
C.give it out
D.give it away
答案:A
11、It is said that the best time to visit the city is June or July, ________ the South American winter cools the city.
A.where
B.which
C.on which
D.when
答案:D
12、Samuel Clemens, ________ as Mark Twain, was one of the most famous American writers.
A.to know
B.to be known
C.known
D.knowing
答案:C
13、The Chinese government has taken ________ to prevent the spread of the bird flu.
A.step
B.steps
C.measure
D.something
答案:B
14、- The public store is to close at 9:00 p.m.
- _______ no need to worry; it is just 7:30 p.m.
A.You have
B.They have
C.It is
D.There is
答案:D
15、It is possible to tell the time in day light _______ looking into a cat's eyes.
A.with
B.for
C.by
D.from
答案:C
16、We finally _______ an agreement after a lot of hard bargaining.
A.reached
B.did
C.arrived
D.drove
答案:A
17、The painter lived more than a decade in Europe, ________ he could be in close contact with other masters(大师).
A.where
B.in which
C.that
D.in that
答案:A
18、It is not serious illness, I guess she will _________ soon.
A.remove
B.recover
C.replace
D.reduce
答案:B
19、Although they are twins, they have nothing in _________.
A.usual
B.common
C.always
D.fact
答案:B
20、One of his great inventions was _______ valued at the world scientific conference.
A.high
B.great
C.height
D.highly
答案:D
21、During the future examinations you should avoid ________ such mistakes.
A.make
B.to make
C.making
D.made
答案:C
22、Only those who have enough courage and determination can _______ the difficulty they meet with.
A.undertake
B.upset
C.overcome
D.download
答案:C
23、- Are you going to the football game?
- No. The tickets are _______ expensive for me.
A.very much
B.so much
C.far too
D.highly
答案:C
24、Nancy works in a shop and _______.
A.so does Alan
B.so Alan too does
C.that does Alan too
D.that Alan too does
答案:A
25、The football match had to be _________ owing to the bad weather.
A.cancelled
B.advanced
C.arranged
D.held
答案:A
26、They have never heard any _______.
A.a customer complaint
B.the customer's complaints
C.customer's complaint
D.the customers' complaints
答案:C
27、Every means _______ been tried to solve the difficult problem.
A.have
B.has
C.is
D.are
答案:B
28、He opened the letter and it contained ________.
A.an important information
B.some important informations
C.many important information
D.some important information
答案:D
29、There have been many ________ in their marriage but they still love each other.
A.right and wrong
B.back and forth
C.ups and downs
D.right and left
答案:C
30、Sunglasses are used to ________ people's eyes from the light of the sun.
A.prevent
B.protect
C.stop
D.save
答案:B
31、He has ________ on his farm.
A.20 head of cattles
B.20 heads of cattles
C.20 heads of cattle
D.20 head of cattle
答案:D
32、This boy is able to repeat from memory ______ 200 short poems.
A.up to
B.up till
C.as to
D.as far
答案:A
33、Small arms _______ often carried by the soldiers.
A.are
B.has
C.was
D.have
答案:A
34、We watched the plane _________ behind the clouds.
A.is disappearing
B.disappeared
C.being disappeared
D.disappearing
答案:D
35、Modern machinery _______ been installed in this newly-built factory.
A.has
B.have
C.is
D.are
答案:A
36、When Laura finally arrived she apologized _______ so late.
A.for to come
B.that she was coming
C.for coming
D.to come
答案:C
37、- For tonight's homework, do pages 40 and 41 in the workbook.
- Professor Hones, I think that is ________ work.
A.too much
B.much the more
C.too hard
D.hardest
答案:A
38、That man looks familiar to me. He reminds _______ Dr. Richards.
A.me to
B.me
C.me for
D.me of
答案:D
39、There _______ a lot of _______ on the roads yesterday.
A.was …traffic
B.were …traffics
C.was …traffics
D.were …traffic
答案:A
40、I didn't know what to do, but then an idea suddenly ________ to me.
A.appeared
B.happened
C.occurred
D.emerged
答案:C
41、Mathematics ________ study or science of numbers.
A.is
B.are
C.was
D.were
答案:A
42、England is an island country. ________ consists of three principal islands, and ________ climate is generally mild.
A.It …its
B.She …her
C.He …his
D.She …its
答案:A
43、The father advised her to avoid the mistake made by many couples of marrying for the wrong reasons ________ he found the young man charming and intelligent.
A.as though
B.even though
C.because of
D.due to
答案:B
44、Though we have spent two nights in _______ the problem, we still can't find a solution.
A.working in
B.working out
C.working up
D.working on
答案:B
45、Could you show me where the _______ shoes are?
A.Women
B.womens
C.woman
D.women's
答案:D
46、________ I'm mistaken, I've seen that man before.
A.Unless
B.If
C.Because
D.But
答案:A
47、I gave Grace a present but she gave me nothing ________.
A.in return
B.in turn
C.in advance
D.in short
答案:A
48、He has been writing for 3 years, but being a writer is not his ________.
A.chance
B.choice
C.change
D.character
答案:B
49、The retired man is used to ________ his two dogs early in the morning.
A.exercise
B.exercising
C.exercised
D.exercises
答案:B
50、With the _______ of Mary, all the girl students are eager to go to the party.
A.exhibition(展览会)
B.exception
C.except
D.reception
答案:B
51、Sorry, I don't know he is a friend of ________.
A.your brother
B.your brothers 
C.your brother's friend
D.your brother's
答案:D
52、It is because she is very devoted to her patients ________ she is loved by them.
A.that
B.which
C.what
D.who
答案:A
53、I have views quite different from my ________.
A.teacher view
B.teacher
C.teacher'
D.teacher's
答案:D
54、“Can you speak French?” “Yes, but ________.”
A.not many
B.only little
C.not much
D.only a few
答案:C
55、He _______ driving me home, even though I told him I lived nearby.
A.insisted on
B.insisted at
C.insisted that
D.insisted in
答案:A
56、We came finally _________ the conclusion that she has been telling lies all the time.
A.of
B.into
C.to
D.at
答案:C
57、Tom is so talkative. I'm sure you'll soon get tired _______ him.
A.of
B.with
C.at
D.on
答案:A
58、I don’t know _______ to deal with such matter.
A.what
B.how
C.which
D./
答案:B
59、- Write to me when you get home.
- OK, I _______.
A.must
B.should
C.will
D.can
答案:C
60、- _______ is your girl friend like?
- She is very kind and good-looking.
A.How
B.What
C.Which
D.Who
答案:B
61、We’ve missed the last bus. I’m afraid we have no ________ but to take a taxi.
A.way
B.choice
C.possibility
D.selection
答案:B
62、Measles(麻疹) ________ a long time to get over.
A.spend
B.spends
C.take
D.takes
答案:D
63、I am not used to speaking ________ public.
A.in
B.at
C.on
D.to
答案:A
64、There ________ a book and some magazines on the desk.
A.is
B.be
C.have
D.has
答案:A
65、It’s ________ that he was wrong.
A.clearly
B.clarity
C.clear
D.clearing
答案:C
66、A pair of spectacles ________ what I need at the moment.
A.is
B.are
C.has
D.have
答案:A
67、The boy is not happy at the new school. He has ________ friends there.
A.few
B.a few
C.little
D.a little
答案:A
68、I won’t make the _______ mistake next time.
A.like
B.same
C.near
D.similar
答案:B
69、Don’t forget ________ the window before leaving the room.
A.to have closed
B.to close
C.having closed
D.closing
答案:B
70、- Do you want to wait?
- Five days ________ too long for me to wait.
A.was
B.were
C.is
D.are
答案:C
71、You had better ________ a doctor as soon as possible.
A.seeing
B.saw
C.see
D.seen
答案:C
72、Nancy is considered to be ________ the other students in her class.
A.less intelligent
B.the most intelligent
C.intelligent as well
D.as intelligent as
答案:D
73、The top of the Great Wall is ________ for five horses to go side by side.
A.wide
B.so wide
C.wide enough
D.enough wide
答案:C
74、He _______ lives in the house where he was born.
A.already
B.yet
C.still
D.ever
答案:C
75、Tom ________ more than twenty pounds on the novel.
A.spent
B.paid
C.cost
D.took
答案:A
76、Twenty people were ________ wounded in the air crash.
A.quickly
B.wrongly
C.bitterly
D.seriously
答案:D
77、I didn’t know what to do, but then an idea suddenly ________ to me.
A.appeared
B.happened
C.occurred
D.emerged
答案:C
78、I fell and hurt myself while I ________ basketball yesterday.
A.was playing
B.am playing
C.play
D.played
答案:A
79、She is not only my classmate ________ also my good friend.
A.or
B.but
C.and
D.too
答案:B
80、____ she survived the accident is miracle.
A.What
B.That
C.As
D.Which
答案:B
81、The higher the temperature, _____the liquid evaporates.
A.the faster
B.the more fast
C.the slower
D.the more slower
答案:A
82、She wonders ____will happen to her private life in the future.
A.that
B.it
C.this
D.what
答案:D
83、Australia is one of the few countries ____ people drive on the left of the road.
A.which
B.that
C.where
D.on which
答案:C
84、He asked the waiter ________ the bill.
A.on
B.of
C.for
D.after
答案:C
85、Sunday is the day ____people usually don’t go to work.
A.when
B.which
C.in which
D.that
答案:A
86、____ you know, David has been well lately.
A.Which
B.As
C.What
D.When
答案:B

关闭页面

联系客服 010-82303579 15110172678 QQ:2314976064 2314976064@qq.com

扫二维码更多资讯

北京语言大学网络教育学院 版权所有 Copyright©2014 All rights reserved 京ICP备05066848号-9 京公网安备110105001512