你好,欢迎来到北语网络英语统考培训课程

教育部统考《大学英语B》英译汉题库

2016-03-29

英译汉B
1、He was happy with his new car, and drove to work in it the next day.
答案:他对自己的新车感到很满意,第二天就开着去上班了。
2、But Little Smart (小灵通) is not really that smart.
答案:但小灵通并不是真的那么聪明。
3、She was the only daughter and the youngest child of the five.
答案:她是家里唯一的女儿,是五个孩子中年龄最小的。
4、In most countries, animals are in a worse position than human beings.
答案:在大多数国家,动物的境况比人类要差。
5、Fires may do more damage than the earthquakes(地震).
答案:火灾所造成的损失可能比地震还严重。
6、We cannot tell when an earthquake(地震)is coming.
答案:我们无法判断地震什么时候发生。
7、I saved the baby and became a hero.
答案:我因救了这个婴儿而成了英雄。
8、Many schools will open for lessons at the beginning of September.
答案:很多学校九月初开学。
9、Some parents even do not let their children meet their good friends.
答案:有些父母甚至不让自己的孩子去见他们的好朋友。
10、Each year some of his money is given to the best scientists and writers of the world.
答案:每年他的一部分钱都会奖/发给世界上最优秀的科学家和作家。
11、Their parents don't know them as well as their friends do.
答案:他们的父母不像朋友那样了解他们。
12、I used the bag to protect my face from the smoke and heat.
答案:我用包捂在脸上挡住烟和热。
13、From the East Coast to the West Coast it is about 3, 000 miles wide.
答案:美国领土的东西宽度约为3000英里。
14、By 1900, most states had laws against selling cigarettes to young people.
答案:到1900年时,大部分州都已经颁布了禁止向青少年出售香烟的法律。
15、He often went from town to town giving lectures.
答案:他经常辗转在城镇间作演讲。
16、The school plans games and matches for its students.
答案:学校为学生们安排游戏和比赛。
17、In the world, soccer or football is the most popular sport.
答案:足球是一项风靡全世界的体育运动。
18、Fewer high school students are smoking now than a few years ago.
答案:现在中学生吸烟的人数比几年前要少了。
19、They questioned both men but neither of them could speak English.
答案:他们审问这两名男子,但这两个人都不会说英语。
20、Some football teams will have games there.
答案:有几支足球队要在那里进行比赛。
21、Since the earth looks like a ball, the sun can shine on only half of it at a time.
答案:由于地球看上去像一个球,太阳一次只能照到它的一半。
22、If you travel by ship across the Pacific, you cross the international date line(国际日期变更线).
答案:如果你乘船航行穿越太平洋,你会穿过国际日期变更线。
23、He called the doctor and made sure they would meet at five.
答案:他给医生打了电话,定下来五点见面。
24、But I've got room for only two of you in the house.
答案:但是我家里只能住下你们其中的两个人。
25、It is no good hoping to read all these books.
答案:希望能够读完所有这些书是毫无意义的。
26、Some of her pictures were shown in an art exhibition (展览会) in Shanghai when she was 4 years old.
答案:四岁的时候她的一些画就在上海的一个艺术展览会上展出。
27、Only on weekends, cars can not go into the Central Park.
答案:只有在周末,中央公园不许汽车入内。
28、I am writing this letter to complain about the service in your hotel.
答案:我写这封信的目的是要投诉你们旅馆的服务。
29、She could not understand me when I spoke to her.
答案:当我跟她讲话的时候,她根本听不懂我的话。
30、Jim was clever, but he does not work hard.
答案:吉姆很聪明,但他讨厌吃苦。
31、Playing the sport you like is an important part of a person's life.
答案:进行一项自己喜欢的运动是一个人生活中重要的一部分。
32、"Why does the parrot (鹦鹉) cost so much?" the man asked.
答案:这个人问道:“这只鹦鹉为什么这么贵?”。
33、On their way they came to a bread shop.
答案:在途中,他们来到一家面包店。
34、We enjoyed ourselves very much at the party.
答案:在那次晚会上我们玩得很愉快。
35、I'm thinking about a visit to Paris.
答案:我在考虑去巴黎旅游。
36、My classmate is much cleverer than I.
答案:我的同学比我聪明多了。
37、They thought that there must be something wrong with their TV set.
答案:他们认为电视机一定出了毛病了。
38、This new country hopes to establish friendly relations with all its neighbours.
答案:这个新成立的国家希望和所有邻国建立友好关系。
39、Both Ann and Mary are suitable for the job.
答案:安妮和玛丽都适合干这项工作。
40、I knocked on his door but nobody came to answer it.
答案:我敲了他的门,但没人来开门。
41、What kind of life do most people enjoy?
答案:多数人喜欢什么样的生活?
42、Look out the window it's still raining today!
答案:看窗外,今天还在下雨。
43、As is known to all, China is the largest developing country in the world.
答案:众所周知,中国是世界上最大的发展中国家。
44、He didn't need to attend the meeting.
答案:他没必要参加那个会议。
45、Life is meaningless without a purpose.
答案:没有目标的生活是毫无意义的。
46、People all over the world are trying to help the people in the quake-stricken areas.
答案:全世界人民都在尽力帮助遭受地震地区的人民。
47、Could you tell me where the post office is?
答案:请问邮局在哪里?
48、He prefers coffee to tea.
答案:与茶相比,他更喜欢咖啡。
49、Most students feel satisfied with the progress they’ve made.
答案:大多数学生对自己所取得的进步感到满意。
50、Have you seen Tom recently?
答案:最近你看见汤姆了吗?
51、I hope we can have some snow this winter.
答案:我希望今年冬天会下点雪。
52、I slept soundly all night.
答案:我整夜睡得很熟。
53、You and your team can discover the answers to problems together.
答案:你和你的团队能够一起找到问题的答案。
54、I rang your house last night but your mother answered the phone.
答案:我昨夜给你家打电话,但接电话的是你母亲。
55、What time do you go swimming every day?
答案:你每天何时去游泳?
56、I've lost interest in my work.
答案:我对这份工作已经失去了兴趣。
57、The doctor had no choice but reach out to their colleagues across the nation.
答案:那个医生别无选择,只能向全国的同行救助。
58、How are you doing these days?
答案:这些日子你怎么样?
59、The friend saw everything but did not say a single word.
答案:这位朋友看到了一切,却一言不发。
60、Do you think you can do it by yourself?
答案:你认为你自己可以单独干完这件事吗?
61、Our textbooks are very different from theirs.
答案:我们的教材与他们的教材很不一样。
62、The People's Republic of China (PRC), founded on October 1, 1949, covers an area of 9.6 million square kilometers.
答案:中华人民共和国成立于1949年10月1日,国土面积约960万平方公里。
63、We must take some measures to control the pollution.
答案:我们必须采取措施来控制污染。
64、I read the local newspapers with great interest every evening.
答案:每晚我怀着极大的兴趣读当地报纸。
65、This box can hold more books than that one.
答案:这个箱子比那个箱子能装更多的书。
66、I hurried to my office.
答案:我匆忙赶到了办公室。
67、The Olympic Games is an international sports event that takes place every four years.
答案:奥林匹克运动会是国际性的体育会,每四年主办一次。
68、Are you fond of music?
答案:你喜欢音乐吗?
69、Would you mind closing the window for me?
答案:能帮我关一下窗户吗?

关闭页面

联系客服 010-82303579 15110172678 QQ:2314976064 2314976064@qq.com

扫二维码更多资讯

北京语言大学网络教育学院 版权所有 Copyright©2014 All rights reserved 京ICP备05066848号-9 京公网安备110105001512