你好,欢迎来到北语网络英语统考培训课程

2015年12月大学英语B模拟2

2016-03-29

一、交际英语
1.- Hello. Is Jim there?
- _________
A.This is Jim. Who's speaking, please?
B.I'm afraid I won't be free.
C.This is the right number.
D.There's no hurry.
答案:A
2.How's your family?
-- _________
A.Thanks all the same.
B.Thanks for calling.
C.Not too bad.
D.Don't mention it.
答案:C
3.- Is it possible for you to work late tonight?
- _______
A.I like it.
B.I'll do that.
C.I'd love to.
D.I think so.
答案:D
4.Let me introduce myself. I'm Steward.
-- _________
A.What a pleasure.
B.Pleased to meet you.
C.I don't know.
D.Thanks a lot.
答案:B
5.- Congratulations! You won the first prize in today's speech contest.
- ________
A.Yes, I beat the others.
B.No, no, I didn't do it well.
C.Thank you.
D.It's a pleasure.
答案:C
二、阅读理解
Now, you'll be coming back here to brush up your English, so you'll want to make as much conversation as possible. Whatever you do, don't stay in a place full of overseas students, especially if they come from our country. This is fatal. Don't believe all the stories you hear about how unfriendly the English are. It's just that many of them are a little shy, and they have this idea about minding their own business. In a train, or restaurant, for example, or anywhere else they will talk to you; but you must break the ice first. Then see them talk! Any subject will do--the weather, their dogs,food. Pardon me, not any subject. Don't be nosy (爱打听的) about their private life, their incomes and expenditures, or their ages. These English worship (尊重) their privacy. Avoid religion too. The best place to talk is in pubs, but as you are a girl, go with someone else, and don't go to the pubs in Piccadilly, Leicester Square and so on. Find one near where you are living and go there regularly. Someone's bound to talk to you. Oh! Make sure to let them see you are a foreigner. Pretend to have difficulty in ordering, or something. That should be easy enough.
6.The writer suggests that they had better not stay in a place where there are a lot of young people.
A.T
B.F
答案:B
7.According to the passage, we should believe the English are mostly friendly.
A.T
B.F
答案:A
8.We can talk about anything with English except their dogs.
A.T
B.F
答案:B
9.According to the passage, if you want to talk with the English, usually you have to talk to them first.
A.T
B.F
答案:A
10.The best place to talk to the English is in a restaurant.
A.T
B.F
答案:B
In the United States, it is not customary to telephone someone very early in the morning. If you telephone him early in the day, while he is shaving or having breakfast, the time of the call shows that the matter is very important and requires immediate attention. The same meaning is attached to telephone calls made after 11:00 pm. If someone receives a call during sleeping hours, he assumes it's a matter of life or death. The time chosen for the call communicates its importance.
In social life, time plays a very important part. In the U.S.A. guests tend to feel they are not highly regarded if the invitation to a dinner party is extended only three or four days before the party date. But it is not true in all countries. In other areas of the world, it may be considered foolish to make an appointment too far in advance because plans which are made for a date more than a week away tend to be forgotten. The meaning of time differs in different parts of the world. Thus, misunderstandings arise between people from different cultures that treat time differently. Promptness is valued highly in American life, for example. If people are not prompt, they may be regarded as impolite or not fully responsible. In the U.S. no one would think of keeping a business associate waiting for an hour, it would be too impolite. A person, who is 5 minutes late, will say a few words of explanation, though perhaps he will not complete the sentence.
11.What is the main idea of this passage? ________
A.It is not customary to telephone someone in the morning and in sleeping hours in the U.S.
B.The role of time in social life over the world.
C.If people are late, they may be regarded as impolite or not fully responsible in the U.S.
D.Not every country treats the concept of time as the same.
答案:B
12.What does it mean in the passage if you call someone during his or her sleeping hours? _______
A.A matter of work.
B.A matter of life or death.
C.You want to see him or her.
D.You want to make an appointment with him or her.
答案:B
13.Which of the following time is proper if you want to make an appointment with your friend in the U.S. A.?
A.at 7:00 am
B.at 4:00 pm
C.at the midnight
D.at 4 am
答案:B
14.Which of the following statements is true according to the passage? ________
A.In the U.S.A. guests tend to feel they are highly regarded if the invitation to a dinner party is extended only three or four days before the party date.
B.No misunderstandings arise between people from different cultures about the concept of time.
C.It may be considered foolish to make an appointment well in advance in the U.S.A..
D.Promptness is valued highly in American life.
答案:D
15.From the passage we can safely infer that _______
A.it’s a matter of life or death if you call someone in day time.
B.the meaning of time differs in different parts of the world.
C.it makes no difference in the U.S. whether you are early or late for a business party.
D.if a person is late for a date, he needn’t make some explanation.
答案:B
三、词汇与语法
16.He ______ a sum of money every month to help the two orphans.
A.sets aside
B.sets up
C.sets along
D.sets in
答案:A
17.On my left _______ a wide river; on my right, a dark forest.
A.has been
B.was
C.are
D.would be
答案:B
18.If she wants to keep slim, she must make a _____ in her diet.
A.change
B.turn
C.run
D.go
答案:A
19.He _______ lives in the house where he was born.
A.already
B.yet
C.still
D.ever
答案:C
20.The reason I did not go abroad was _____ a job in my home town.
A.because
B.due to
C.that I got
D.because of getting
答案:C
四、完型填空
From the earliest time it was well known to the Peruvians (秘鲁人) that when a cut was made in the thick skin of a rubber tree, a white liquid like milk came __21__. From this liquid a sticky mass of rubber might be made. This rubber is soft and wax-like when warm so that it is difficult to give any form.
The Peruvians made the discovery that it is very good for __22__ out water. Then in the early period of the century they made overshoes to keep their feet dry.
Then a certain Mr. Mackintosh developed selling coats of cloth which were lined with rubber. Today Mackintosh raincoats are still __23__ after him.
But these first rubber shoes and raincoat were unpleasantly soft and sticky in __24__. They were also stiff and very cold in water. They were like wax __25__ they felt a bit stronger.
21.
A.keeping
B.summer
C.although
D.out
E.named
答案:D
22.
A.keeping
B.summer
C.although
D.out
E.named
答案:A
23.
A.keeping
B.summer
C.although
D.out
E.named
答案:E
24.
A.keeping
B.summer
C.although
D.out
E.named
答案:B
25.
A.keeping
B.summer
C.although
D.out
E.named
答案:C
五、英译汉
26.One can never succeed without enough confidence in himself.
答案:一个人如果对自己没有足够的信心就不可能成功。
27.That team withdrew from the match as a protest against the unfair referee.
答案:那个球队退出了比赛,抗议那个不公平的裁判。
28.You must always remember not to cheat in exams.
答案:你们必须记住永远都不要在考试时作弊。
29.People all over the world are trying to help the people in the quake-stricken areas.
答案:全世界人民都在尽力帮助遭受地震地区的人民。
30.This place has plentiful material resources.
答案:这个地方的物质资源是丰富的。
31.There is a large amount of energy wasted due to friction(摩擦).
答案:由于摩擦而损耗了大量的能量。
六、写作
32.写作
Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。
1.你业余时间的娱乐活动有哪些;
2.描述其中一项活动。
My Activities in Leisure Time

关闭页面

联系客服 010-82303579 15110172678 QQ:2314976064 2314976064@qq.com

扫二维码更多资讯

北京语言大学网络教育学院 版权所有 Copyright©2014 All rights reserved 京ICP备05066848号-9 京公网安备110105001512