你好,欢迎来到北语网络英语统考培训课程

2015年12月大学英语B模拟3

2016-03-29

一、交际英语
1.- What can I do for you, sir?
- _________
A.Thank you.
B.What's the matter?
C.I'd like to have some money sent to the USA.
D.Sorry, I have no idea.
答案:C
2.- Wow! This is a marvelous room! I've never known you're so artistic.
- ______
A.Great, I am very art-conscious.
B.Don't mention it.
C.Thanks for your compliments.
D.It's fine.
答案:C
3.- Excuse me, could you show me the way to the nearest post office?
- ______Oh yes! Two blocks away from here at the Green Avenue. You can't miss it.

A.I beg your pardon?
B.What do you mean?
C.You're welcome.
D.Mm, let me think.
答案:D
4.- Congratulations! You won the first prize in today's speech contest.
- ________
A.Yes, I beat the others.
B.No, no, I didn't do it well.
C.Thank you.
D.It's a pleasure.
答案:C
5.- Could I speak to Don Watkins, please?
- ________
A.Speaking, please.
B.Oh, how are you?
C.I'm listening.
D.I'm Don.
答案:A
二、阅读理解
A poor boy, who had not enough money to buy a meal, stopped one hot summer at noon before an eating-house. The boss of the restaurant told him several times to go away,but the boy could not leave the wonderful smell. At last, the cook came out of the restaurant. Taking hold of his arm, he declared that the boy had been feeding upon the smell of their food. He asked the boy to pay half the price of a meal. The poor fellow said that he neither could nor would pay.
At that moment, a police happened to pass. He said to the boy, “You have been feasting one of senses with the good smell of this man's meat, you should satisfy one of his senses. How much money do you have?”
“I have only two pence in all the world, sir and I must buy some bread.”
“Never mind,”answered the policeman,“Take your two pence between your hands. Now rattle them loudly.”
The boy did so, and the officer, turning to the cook, said, “Now, sir, I think he had paid you the smell of your delicious food. The smell of your food rewarded his nostrils(鼻孔)and the sound of his money rewarded your ears.”
This decision gave more satisfaction to the bystanders than to the cook, but it was the only payment he could get.
6.The cook asked the boy to give him some money for feeding on the smell of the food.
A.T
B.F
答案:A
7.The boy reported what happened to the police in the police station.
A.T
B.F
答案:B
8.The police asked the boy to make noises with the two pence.
A.T
B.F
答案:A
9.The cook finally got some money.
A.T
B.F
答案:B
10.The policeman was not satisfied with the solution.
A.T
B.F
答案:B
In the United States, it is not customary to telephone someone very early in the morning. If you telephone him early in the day, while he is shaving or having breakfast, the time of the call shows that the matter is very important and requires immediate attention. The same meaning is attached to telephone calls made after 11:00 pm. If someone receives a call during sleeping hours, he assumes it's a matter of life or death. The time chosen for the call communicates its importance.
In social life, time plays a very important part. In the U.S.A. guests tend to feel they are not highly regarded if the invitation to a dinner party is extended only three or four days before the party date. But it is not true in all countries. In other areas of the world, it may be considered foolish to make an appointment too far in advance because plans which are made for a date more than a week away tend to be forgotten. The meaning of time differs in different parts of the world. Thus, misunderstandings arise between people from different cultures that treat time differently. Promptness is valued highly in American life, for example. If people are not prompt, they may be regarded as impolite or not fully responsible. In the U.S. no one would think of keeping a business associate waiting for an hour, it would be too impolite. A person, who is 5 minutes late, will say a few words of explanation, though perhaps he will not complete the sentence.
11.What is the main idea of this passage? ________
A.It is not customary to telephone someone in the morning and in sleeping hours in the U.S.
B.The role of time in social life over the world.
C.If people are late, they may be regarded as impolite or not fully responsible in the U.S.
D.Not every country treats the concept of time as the same.
答案:B
12.What does it mean in the passage if you call someone during his or her sleeping hours? _______
A.A matter of work.
B.A matter of life or death.
C.You want to see him or her.
D.You want to make an appointment with him or her.
答案:B
13.Which of the following time is proper if you want to make an appointment with your friend in the U.S. A.?
A.at 7:00 am
B.at 4:00 pm
C.at the midnight
D.at 4 am
答案:B
14.Which of the following statements is true according to the passage? ________
A.In the U.S.A. guests tend to feel they are highly regarded if the invitation to a dinner party is extended only three or four days before the party date.
B.No misunderstandings arise between people from different cultures about the concept of time.
C.It may be considered foolish to make an appointment well in advance in the U.S.A..
D.Promptness is valued highly in American life.
答案:D
15.From the passage we can safely infer that _______
A.it’s a matter of life or death if you call someone in day time.
B.the meaning of time differs in different parts of the world.
C.it makes no difference in the U.S. whether you are early or late for a business party.
D.if a person is late for a date, he needn’t make some explanation.
答案:B
三、词汇与语法
16.He looked quite healthy though he was ______.
A.in seventy
B.in his seventies
C.at seventies
D.age of seventy
答案:B
17.The reason I didn't go to Canada was _______ a new job.
A.because I got
B.how I got
C.that I got
D.why I got
答案:C
18.- _______ is your girl friend like?
- She is very kind and good-looking.
A.How
B.What
C.Which
D.Who
答案:B
19.The reason I did not go abroad was _____ a job in my home town.
A.because
B.due to
C.that I got
D.because of getting
答案:C
20.It was well known that Thomas Edison _____ the electric lamp.
A.discovered
B.invented
C.found
D.developed
答案:B
四、完型填空
Mr. Clarke works in a middle school. He likes reading and often borrows some books from the library. He keeps ___21___ to the radio every morning and reading newspapers after supper. So he knows much and teaches well. His students worship(崇拜)him very much.
Mike, Mr. Clarke's little son, is only nine. He ___22___ likes reading books. And he often asks his father some qusetions. Mr. Clarke always thinks he's too ___23___ to understand him and chooses the easiest ones to answer. Of course the boy is not pleased with that.
One day Mike read ___24___ about the lights and was interested in it. When his father told him to do some housework, he went on thinking of it. He asked him ___25___ questions, and his father answered all. Then his father said proudly, "Fathers always know more than sons!"
The boy thought for a while and said, "I don't think so!"
21.
A.a few
B.listening
C.also
D.young
E.something
答案:B
22.
A.a few
B.listening
C.also
D.young
E.something
答案:C
23.
A.a few
B.listening
C.also
D.young
E.something
答案:D
24.
A.a few
B.listening
C.also
D.young
E.something
答案:E
25.
A.a few
B.listening
C.also
D.young
E.something
答案:A
五、英译汉
26.There is only some old furniture in the room.
答案:这间房里布置了几件旧家具。
27.The jury (陪审团) was composed of eight white people and four black people.
答案:陪审团由八位白人和四位黑人组成。
28.When I just gone out of the building, it began to rain.
答案:我刚走出大楼天就下雨了。
29.Our textbooks are very different from theirs.
答案:我们的教材与他们的教材很不一样。
30.Life is meaningless without a purpose.
答案:没有目标的生活是毫无意义的。
31.If you decided to learn a new language, you would have to devote all your efforts to it.
答案:如果你决定学一门新的语言,你必须全力以赴。
六、写作
32.写作
Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。
Why I Like Learning English
1.学习英语的主要原因;
2.学习英语的主要方法。

关闭页面

联系客服 010-82303579 15110172678 QQ:2314976064 2314976064@qq.com

扫二维码更多资讯

北京语言大学网络教育学院 版权所有 Copyright©2014 All rights reserved 京ICP备05066848号-9 京公网安备110105001512