你好,欢迎来到北语网络英语统考培训课程

2015年12月大学英语B模拟4

2016-03-29

一、交际英语
1.- How are you going on with your English?
- _________
A.I am very well.
B.I am going to the library.
C.I am going to take College English Test Band Four.
D.That's a good question.
答案:C
2.How can I get to the cinema?
-- _________
A.It's very far.
B.Yes, there is a cinema near here.
C.It's well known.
D.Go down this street and turn left.
答案:D
3.- Did you know that David injured his leg yesterday?
- Really? _______
A.Who did that?
B.What's wrong with him?
C.How did that happen?
D.Why was he so careless?
答案:C
4.Good-bye for now.
-- _________
A.The same to you.
B.That's OK.
C.See you.
D.Long time no see.
答案:C
5.- Who's speaking?
- This is Tom ________.
A.speaks
B.spoken
C.speaking
D.saying
答案:C
二、阅读理解
A bag is useful and the word "bag" is useful, too. It reminds us of an interesting phrase, i.e. "to let the cat out of the bag". In meaning it is the same as "to tell the secret". And there is an old interesting story about it.
Long ago,when farmers wanted to sell chickens at the market, most of the time they would just throw the chickens in cloth bags. But cats were cheaper than chickens, so many farmers would put cats into the cloth bags instead of chickens. One day, a woman asked a man for a chicken. The man gave her a cloth bag in which there was a cat. The woman begged to see the chicken. When the man opened the cloth bag, a big black cat ran out. Not a chicken! The man's secret was out and everyone knew it.
Now when someone lets out(泄露)a secret, he "let the cat out of the bag". And that is the story where the interesting phrase comes from.
6.The phrase "to let the cat out of the bag" came from an interesting story.
A.T
B.F
答案:A
7.The woman wanted to buy a black cat.
A.T
B.F
答案:B
8.The farmers put cats into their cloth bags instead of chickens because cats were cheaper than chickens.
A.T
B.F
答案:A
9.In "… everyone knew it " at the end of the second paragraph, "it" refers to "the cloth bag".
A.T
B.F
答案:B
10.John "lets the cat out of the bag" means that he makes everyone know a secret.
A.T
B.F
答案:A
How men first learnt to invent words is unknown; in other words, the origin of language is a mystery. All we really know is that men, unlike animals, somehow invented certain sounds to express thought and feelings, actions and things, so that they could communicate with each other; and that later they agreed upon certain signs, called letters, which could be combined to present those sounds, and which could be written down. Those sounds, whether spoken or written in letters, we call words.
The power of words, then, lies in their associations - the things they bring up before our minds. Words become filled with meaning for us by experience; and the longer we live, the more certain words recall to us the glad and sad events of our past; and the more we read and learn, the more the number of words that mean something increases.
Great writers are those who not only have great thoughts but also express these thoughts in words which appeal powerfully to our minds and emotions. This charming and telling use of words is what we call literary style. Above all, the real poet is a master of words. He can convey his meaning in words which sing like music and which by their position and association can move men to tears. We should therefore learn to choose our words carefully and use them accurately, or they will make our speech silly and vulgar.
11.The origin of language is _________.
A.a legend handed down from the past
B.a matter that is hidden or secret
C.a question difficult to answer
D.a problem not yet solved
答案:D
12.What is true about words?
A.They are used to express feelings only.
B.They can not be written down.
C.They are simply sounds.
D.They are mysterious.
答案:C
13.The real power of words consists in their ______.
A.properties
B.characteristics
C.peculiarity
D.representative function
答案:D
14.By “association” in the last paragraph, the author means ______.
A.a special quality
B.a joining of ideas in the mind
C.an appearance which is puzzling
D.a strange feature
答案:B
15.Which of the following statements about the real poet is NOT true?
A.He is no more than a master of words.
B.He can convey his ideas in words which sing like music.
C.He can move men to tears.
D.His style is always charming.
答案:A
三、词汇与语法
16.The twin brothers are only _______ in appearance.
A.like
B.likely
C.likelihood
D.alike
答案:D
17.About 40,000 years ago, the sea was _______ 40 meters below today’s level.
A.about only
B.only about
C.about much
D.much about
答案:B
18.I won’t make the _______ mistake next time.
A.like
B.same
C.near
D.similar
答案:B
19.They got there an hour _____than the others.
A.early
B.much early
C.more early
D.earlier
答案:D
20.If she wants to keep slim, she must make a _____ in her diet.
A.change
B.turn
C.run
D.go
答案:A
四、完型填空
A hot dog is one of the most popular American foods. It was,named after Frankfimer, a German food.
You may hear “hot dog” used in other ways. People sometimes say “hot dog”to express ___21___. For example, a friend may ask ___22___ you would like to go to the cinema. You might say, “Great! I would love to go.”Or, you could say,“ Hot dog! I would love to go.”
People ___23___ use the expression to describe someone who is a “show-off”, who tries to show everyone else how great he is. You often hear such ___24___ called a “hot dog”. He may be a baseball player for example, who catches the ball with one hand, making a(n) ___25___ catch seem more difficult. You know he is a hot dog because when he makes such a catch, he bows to the crowd, hoping to win their cheers.
21.
A.also
B.a person
C.if
D.easy
E.pleasure
答案:E
22.
A.also
B.a person
C.if
D.easy
E.pleasure
答案:C
23.
A.also
B.a person
C.if
D.easy
E.pleasure
答案:A
24.
A.also
B.a person
C.if
D.easy
E.pleasure
答案:B
25.
A.also
B.a person
C.if
D.easy
E.pleasure
答案:D
五、英译汉
26.No matter how much it cost, he had to get the car fixed.
答案:无论费用多高,他也不得不去修车。
27.Li Ming is a friend of mine whom I have known since childhood.
答案:李明是我从小就认识的一位朋友。
28.Can I download this material without paying any money?
答案:我可以免费下载这个材料吗?
29.Fred was such a hardworking student that he soon came out first in the class.
答案:弗瑞德是一个学习十分用功的学生,所以不久他就成了班里学习最好的学生。
30.Bill hit his car into a wall last night.
答案:昨晚比尔开车时车撞到了墙上。
31.Transistors are small in size and light in weight.
答案:晶体管的体积小、重量轻。
六、写作
32.写作
Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。
The One I Love Most
1.介绍你最喜欢的一个人;
2.说明喜欢他(她)的理由。

关闭页面

联系客服 010-82303579 15110172678 QQ:2314976064 2314976064@qq.com

扫二维码更多资讯

北京语言大学网络教育学院 版权所有 Copyright©2014 All rights reserved 京ICP备05066848号-9 京公网安备110105001512