你好,欢迎来到北语网络英语统考培训课程

大学英语模拟真题Test1

2016-03-29

第一部分:交际用语(共5小题;每小题3分,满分15分)
此部分共有5个未完成的对话,针对每个对话中未完成的部分有4个选项,请从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
1. —Who’s that speaking?
—This is Tom ________
A. speaks . B. spoken.
C. speaking. D. saying.
2. —I’m sorry. I lost the key.
—_________
A. Well, it’s OK. B. No, it’s all right.
C. You are welcome. D. You are wrong.
3. —It’s rather cold in here. Do you mind if I close the window?
—_________
A. Yes, please. B. No, go ahead.
C. Sure, please. D. I don’t like it.
4. —Excuese me, is there any grocery store around here?
—Yes, _________ on Pine street .It’s not far from here.
A. you like it B. there is one
C. you’ll catch it D. it’s warm and foggy
5. —I’m going to take my entrance test tomorrow.
—_________!
A. Good luck B. Cheers
C. Come on D. Congratulations

第二部分:阅读理解(共10小题;每小题3分,满分30分)
此部分共有2篇短文,在第一篇短文后有5个正误判断题,从每题后的两个选项中选出正确答案;在第二篇短文后有5个问题。请从每个问题后的A、B、C、D四个选项中选出正确选项。
Passage 1
Very few people were coming to eat at the White Rose Restaurant, and its owner didn't know what to do. The food in his restaurant was cheap and good, but nobody seemed to want to eat there.
Then he did something that changed all that, and in a few weeks his restaurant was always full of men and their lady friends. Whenever a gentleman came with a lady, a smiling waiter gave each of them a beautiful menu. The menus looked exactly the same on the outside, but there was an important difference inside. The menu that the waiter handed to the man gave the correct price for each dish and each bottle of wine; while the menu that he handed to the lady gave a much higher price! So when the man calmly ordered dish after dish and wine after wine, the lady thought he was much more generous than he really was!

6. The waiter gave a beautiful menu to the guests when a gentleman and his lady friend came into the restaurant.
A.T B. F
7. The menus for the guests were the same on the outside but different inside.
A.T B. F
8. The male guest could remain calm when he ordered dish after dish because he was rich.
A.T B. F
9. The lady thought of her friend very generous after a meal at this restaurant.
A.T B. F
10. The story mainly suggests that people like to go to expensive restaurants.
A.T B. F

Passage 2
Places to stay in Britain are as varied as the places you visit. Whatever your budget is the choice — from basic barn to small hotel, from tiny cottage to grand castle — is all part of fun.
Hostels
Cheap, good-value hostels are aimed at all types of like-minded travelers, who prefer value over luxury and you don’t have to be young or single to use them. Britain’s independent hostels and backpackers hostels also offer a great welcome. Facilities and prices vary, especially in rural areas, where some hostels are a little more than a bunkhouse(临时住房)while others are remarkably comfortable — almost like bargain hotels.
Youth Hotels
Founded many years ago to “help all, especially young people of limited means, to a greater knowledge, love and care of the countryside”, the Youth Hotels Association is still going strong in the 21st century. The network of 230 hotels is a perfect gateway for exploring Britain’s towns and countryside.
B&Bs
The B&Bs (bed and breakfasts) is a great British institution. In essence you get a room in somebody’s house, and small B&Bs house, and small B&Bs may only have one guest room, so you’ll really feel like part of the family. Larger B&Bs may have four or five rooms and more facilities, but just as warm as a welcome.
In country areas your B&Bs might be in a village or an isolated farm surrounded by fields. Prices reflect facilities: and usually run from around £12 to£20 per person. City B&Bs charge about £25 to£30 per person, although they’re often cheaper as you go further out to the suburbs.
Pubs & Inns
As well as selling drinks and meals, Britain’s pubs and inns sometimes offer B&Bs, particularly in country areas. Staying a night or two can be great fun and puts you at the heart of local community.
Rates range from around £15 to£25 per person. Pubs are more likely to have single rooms.

11. In this passage the author mainly _______.
A. tells us where to stay while visiting Britain
B. advises readers to pay a visit to Britain
C. introduces the wonderful public services in Britain
D. gives us some information about British life
12. _______ are mainly built for young visitors.
A. Pubs & Inns B. Youth Hotels C. Hostels D. B&Bs
13. If you travel alone and want to know better family life in Britain, you’d better stay in _______.
A. Pubs & Inns B. Youth Hotels C. Hostels D. B&Bs
14. If you are interested in traveling with your friends but only with limited means, where is the better place for you to stay?
A. Pubs & Inns B. Youth Hotels C. Hostels D. B&Bs
15. Which of the following is NOT true according to the last part of the passage?
A. Pubs and inns usually provide visitors bed and breakfast.
B. All pubs and inns offer visitors bed and breakfast.
C. Pubs and inns charge a visitor £25 at the most.
D. If you want a single room, you are more likely to get one in pubs.

第三部分:词汇与结构(共5小题;每小题2分,满分10分)
此部分共有5个未完成的句子,针对每个句子中未完成的部分有4个选项,请从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
16. Two days is not enough for him to finish the work. He needs _______ day.
A. other B. the other C. the third D. a third
17. The red flower goes from one to _______ in the class.
A. the other B. others C. another D. other
18. The computer system _______ suddenly while he was searching for information on the Internet.
A. broke down B. broke out C. broke up D. broke in
19. There’s lots of fruit _______ the tree. Our little cat is also in the tree.
A. in B. at C. under D. on
20.One day while Mr.King was working,he had a/an _______; his left leg was badly injured.
A. business B. accident C. matter D. even

第四部分:完形填空(共5小题;每小题2分,满分10分)
以下短文中共包含5个未完成的句子,针对每个句子中空缺部分有5个选项,请从A、B、C、D 、E五个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

It seems quite clearly unjust to pay two people different amounts of money for doing the same work. But it is not as easy as it appeals at first 21 to introduce equal pay for equal work.
Two people may be working side by side in a factory and doing the same work, but one may be doing it twice as fast as the 22 ; or one may be making no mistakes, while the other is making a lot. In some kinds of work, one can solve the problem of speed if one pays by the amount of work to be done and not by the hour: work paid for in this 23 is called piece-work. But it is not always possible to do this, so it is sometimes useful to pay workers at different rates, which take differences in skill into 24 . This usually means that the younger and therefore less experienced worker gets less than the 25 and more experienced one, which seems reasonable enough.

21. A. other B. sight C. older D. way E. account
22. A. other B. sight C. older D. way E. account
23. A. other B. sight C. older D. way E. account
24. A. other B. sight C. older D. way E. account
25. A. other B. sight C. older D. way E. account

第五部分:英译汉(共4小题;每小题5分,满分20分)
请把下列4句英文翻译成中文。
26. Apples here like water and sunshine.

27. Please give this book to whoever comes first.

28. Bill hit his car into a wall last night.

29. I'm going to visit a friend of mine this Sunday.

第六部分:写作(满分15分)
根据下面所给的题目用英语写出一篇不少于80词的短文。
30. Sports
(1)你喜欢什么运动。
(2)你如何喜欢上这种运动。
(3)运动对你有什么益处(工作、学习和生活)。

Test 1

第一部分:交际用语
1. C 2. A 3. B 4. B 5. A
第二部分:阅读理解
6. B 7. A 8. B 9. A 10.B 11. A 12. B 13. D 14. C 15. B
Passage 1
【参考译文】
很少有人到白玫瑰饭店用餐,这让饭店的老板不知如何是好。他饭店的菜肴便宜又美味,可是却没人愿意来享用。
之后他做了一件事彻底改变了这一现状,几周之后他的饭店总是坐满了男士和他们的女伴。每当一位绅士带着一位女士来的时候,一名面带笑容的侍者就会给他们每人一本菜单。这两本菜单外面看起来几乎一模一样,但是里头却有很大的不同。侍者给男士的那本菜单标明了每份菜和每瓶酒的正确价格,而给女士的那本上面价格却高出很多!所以当男士面不改色一盘接一盘一瓶接一瓶叫菜叫酒的时候,他在女士心目中的慷慨程度远比实际高出很多!
【答案解析】
6. B。【解析】题目说的是:每当一位绅士带着他的女伴走进饭店时,侍者就会递给他们一本菜单。答案在文章第二段2、3行:Whenever a gentleman came with a lady, a smiling waiter gave each of them a beautiful menu。故该说法错误。
7. A。【解析】题目说的是:这对顾客拿到的菜单外面一样里头却不同。答案在文章第二段3、4行:The menus looked exactly the same on the outside, but there was an important difference inside。故该说法正确。
8. B。【解析】题目说的是:男顾客之所以能面不改色一盘接一盘的点菜是因为他很有钱。文章中说,男士拿到的那本菜单标明了每份菜和每瓶酒的正确价格,而给女士的那本上面价格却高出很多。所以男顾客能面不改色一盘接一盘的点菜。故该说法错误。
9. A。【解析】题目说的是:在该饭店用完餐后女士会认为她的朋友非常慷慨。答案为文章最后一句话:the lady thought he was much more generous than he really was! 故该说法正确。
10. B。【解析】题目说的是:这个故事主要是说,人们喜欢去昂贵的饭店。文章主要介绍了不同价格给男女顾客带来的不同影响。故该说法错误。
Passage 2
【参考译文】
在英国,旅游者可以选择的住宿地多种多样。从普通的仓库到小型宾馆,从简小农舍到宏大城堡,无论哪种类型,都充满乐趣,你可以根据自己的经济状况自由选择。
客栈
廉价实惠的客栈定位在形形色色趣味相投重精神胜过物质的游客群体,而且客栈没有规定游客必须是年轻人或者单身。英国零散(非连锁)的客栈和背包客栈也很受欢迎。在乡村地区,这些客栈的设施和价格各异,有的仅比临时住房好些,而有的不比宾馆逊色。
青年旅社
青年旅社成立于很多年前,旨在“帮助所有想了解乡村,关心乡村,热爱乡村的人实现愿望,尤其是经济不够宽裕的年轻人”。青年旅社联合会在21世纪仍旧发展迅猛。由230家旅社组成的网络能为你探索英国的乡村提供完美的服务。
B&B(家庭旅店)
“B&B”的原意是床位加早餐。 这种家庭旅店是英国的一大创新。你寄宿在人们家里,独住一个房间,有些小的家庭旅店总共只有一个客房,在这样的氛围下你会感到自己是家庭的一份子。大一点的家庭旅店有四五间客房,设施也会多一些,但是同样温馨。在农村地区家庭旅店有时在村子里,有时在僻静的农场里。价格不同,设施也不同:通常每人在12到20英镑之间。城市的家庭旅店价格在25至30英镑之间,越偏越便宜。
酒吧和路边店
英国的酒吧和路边店除了提供饮料和食品外,有时也提供住宿服务,尤其在乡村是这样。在这里呆上一至两晚真是件不错的事情,乐趣无穷:你能置身于当地社会,感受他们的文化。酒吧和路边店的住宿价格在每人15到25英镑之间,酒吧里大多提供单间。
【答案解析】
11. A。【解析】本题是主旨题。题目问的是:在文章中,作者主要讲了什么?文章第一段第1行提到:Places to stay in Britain are as varied as the places you visit,再联系全文内容可知。故正确答案为A。
12. B。【解析】本题是细节题。题目问的是:哪些地方主要为年轻旅客而设的?答案在第三段第1、2行:Founded many years ago to “help all, especially young people of limited means, to a greater knowledge, love and care of the countryside”。故正确答案为B。
13. D。【解析】本题是细节题。题目问的是:如果你单独旅游并且想更好地了解英国的家庭生活,你最好住在什么地方?答案在第四段第1、2、3行:In essence you get a room in somebody’s house, and small B&Bs house, and small B&Bs may only have one guest room, so you’ll really feel like part of the family。故正确答案为D。
14. C。【解析】本题是细节题。题目问的是:如果你对和朋友一起旅游感兴趣,但经济不够宽裕,哪里是你较好的居住之地?答案在第二段第1、2行:Cheap, good-value hostels are aimed at all types of like-minded travelers, who prefer value over luxury。故正确答案为C。
15. B。【解析】本题是细节题。题目问的是:根据文章最后一部分内容,以下说法哪个不正确?答案在最后一段第1行:As well as selling drinks and meals, Britain’s pubs and inns sometimes offer B&Bs(bed and breakfasts)。故正确答案为B。
第三部分:词汇与结构
16. D 17. C 18. A 19. D 20. B
第四部分:完形填空
21. B 22. A 23. D 24. E 25. C
【参考译文】
给两个干一样的活儿的人发不一样的工钱显然是不公平的。但是同样的工作给同样的钱却不像看起来那么简单。
一个工厂里彼此挨着干着相同工作的两个人,其中一个人的速度可能是另一个人的两倍;一个人毫无失误,而另一个人却失误不断。在一些工种里,如果是按工作量而非按时间付工资的话,这个人就不会有速度慢的问题。用这种方式付工资的工作叫计件工作。不过这种方法不能通用,所以考虑到熟练程度的差异,根据工作效率付不同薪水的方法有时也很有效。这通常就意味着,因年轻而经验不足的人会比年长而经验丰富的人拿的少,这看起来也是合乎情理的。
【答案解析】
21. B。【解析】at first sight“乍一看,初见之下”。此为习惯用法。此处意为同样的工作给同样的钱却不像看起来那么简单。故答案为B。
22. A。【解析】the other“(两个中的)另一个”。此为固定短语。此处意为一个……另一个……故答案为A。
23. D。【解析】in this way “按这种方式”。此为固定短语。此处意为用这种方式付工资的工作叫计件工作。故答案为D。
24. E。【解析】take into account “把什么考虑进去”。 此为固定短语。此处意为考虑到熟练程度的差异。故答案为E。
25. C。【解析】older“年长的”。根据上下文可知,此处应该用与younger相对的词。故答案为C。
第五部分:英译汉
26. 这里的苹果喜欢水和阳光。
27. 请将这本书送给第一个来的人。
28. 昨晚比尔开车时车撞到了墙上。
29. 这个周日我将去看一个朋友。
第六部分:写作
【参考范文】
Sports
Just as lots of teenagers take to pop music, I love basketball. It’s part of my life. I began to play basketball in my childhood. I still remember the good old days when I played with my classmates after school. Later on, as I grew up, almost everything changed, but this sport-playing basketball remained and my love of it grew even stronger.
I love this sport because it brings joys and health to my life. When I got tired from office work, I went to the sports ground and felt refreshed. If there were worries and cares from daily life. I went to the sports ground. There everything went away except basketball. It is basketball that keeps me in good shape and mood.

关闭页面

联系客服 010-82303579 15110172678 QQ:2314976064 2314976064@qq.com

扫二维码更多资讯

北京语言大学网络教育学院 版权所有 Copyright©2014 All rights reserved 京ICP备05066848号-9 京公网安备110105001512