1. —Why not go and have dinner in the restaurant?
—_________ It’s too expensive.
A. Why not. B. I agree . C. I’m afraid not. D. I’m sure.
2. —Mike,I am going to skate in the mountains tomorrow.
—Oh, really? _________
A. Good luck. B. Great. C. Have a good time. D. Congratulations!
3. —Please help yourself to the fish.
A. Thanks, but I don’t like the fish. B. Sorry, I can’t help.
C. Well, fish don’t suit me. D. No, I can’t.
—He teaches physics in a school.
A. What does your father want to do? B. Who is your father?
C. What is your father? D. Where is your father now?
5. —Excuse me, how much is the jacket?
—It’s 499 Yuan. _________
A. Oh, no. That’s OK! B. How do you like it?
C. Which do you prefer? D. Would you like to try it on?
Mr. White lived in a small village. His parents hadn't enough money to send him to school. He had to help them to do something in the fields. But he didn't like to live in the poor place. When he was sixteen, he got to the town and found work in a factory. Three years later he became tall and strong. So he was sent to Africa as a soldier. He stayed there for five years and got some money. Then he came back to England and bought a shop in a small town. No people in the town went to Africa except him. And he hoped they thought he was a famous man and that they could respect him. The children often asked him to tell them some stories and his life in Africa.
One day a few children asked him to tell them something about the animals in Africa. He told them how he fought with the tigers and elephants. His stories surprised them all and some policemen and workers went to listen to him. It made him happier. Just a man who taught geography in a middle school passed there. He stopped to listen to him for a while and then said, "Could you please tell us a rare animal, sir?"
"Certainly," said Mr. White. "One day I met a rhinoceros（犀牛） by a river…"
"Please wait a minute, sir," said the man. "There aren't any rhinoceros in Africa at all!"
"It's rare just because there aren't any!"
6. Mr. White was born in a farmer's family.
A.T B. F
7. Mr. White hoped to be respected because he was the richest man in their town.
A.T B. F
8. The children often asked him to tell them something interesting because he knew more than any other person in the town.
A.T B. F
9. All people believed Mr. White except the children.
A.T B. F
10. Mr. White wouldn't like to admit that he was wrong.
A.T B. F
Shyness is the cause of much unhappiness for a great many people. Shy people are anxious and self-conscious; that is, they are excessively concerned with their own appearance and actions. Worrisome thoughts are constantly occurring in their minds: what kind of impression am I making? Do they like me? Do I sound stupid? Am I wearing unattractive clothes?
It is obvious that such uncomfortable feelings must negatively affect people. A person’s conception of himself or herself is reflected in the way he or she behaves, and they way a person behaves affects other people’s reactions. In general, the way people think about themselves has a profound effect on all areas of their lives.
Shy people, having low self-esteem, are likely to be passive and easily influenced by others. They need reassurance that they are doing “the right thing”. Shy people are very sensitive to criticism; they feel it confirms their feelings of inferiority. They also find it difficult to be pleased by compliment with a statement like this one, “You’re just saying that to make me feel good. I know it’s not true.” It is clear that while self-awareness is a healthy quality, overdoing it is harmful.
Can shyness be completely eliminated, or at least reduced? Fortunately, people can overcome shyness with determined and patient efforts in building self-confidence. Since shyness goes hand in hand with a lack of self-esteems, it is important for people to accept their weakness as well as their strengths.
Each one of us is a unique, worthwhile individual, interested in our own personal ways. The better we understand ourselves, the easier it becomes to live up to our full potential. Let’s not allow shyness to block our chances for a rich and fulfilling life.
11. What does the author try to prove by citing “what kind of impression am I making?”
A. Shy people benefit from their caring about their appearance.
B. People’s shyness made them care too much about their appearance and actions.
C. It’s natural that shy people don’t believe other’s compliments.
D. Shy people think they are different from others.
12. According to the writer, self-awareness is _______.
A. a good quality B. the cause of unhappiness
C. harmful to people D. a weak point of shy people
13. When being praised, shy people feel that it is _______.
A. good B. unreal C. very reasonable D. harmful
14. Which of the following statements is true according to the passage?
A. Shyness helps us to develop our potential.
B. Shyness enables us to understand ourselves better.
C. Shyness can block our chances for a rich life.
D. Shyness has nothing to do with lack of self-esteem.
15. It can be inferred from the passage that shy people _______.
A. should find more of their weakness
B. should understand themselves in the right way
C. had better ignore their weakness
D. can get rid of their shyness while maintaining low self-esteem
16. How can he ________ if he is not ________?
A. listen; hearing B. hear; listening
C. be listening; heard D. be hearing; listened to
17. In ________, the northerners have a particular liking for dumplings while the southerners are fond of rice.
A. common B. total C. general D. particular
18. ________ no need ________ the radio as I’m used to studying with it on.
A. It’s; to turn down B. It’s; turning up
C. There’s; to turn off D. There’s; turning off
19. The dog was tearing the cloth ________ its teeth.
A. with B. by C. through D. in
20. I won’t make the ________ mistake next time.
A. like B. same C. near D. similar
Man can not go on increasing his number at the present rate. In the 21 30 years man will face a period of crisis. 22 experts believe that there will be a widespread food shortage. Other experts think this is too pessimistic, and that man can prevent things from getting worse than they are now. But remember that two thirds of the people in the world are under-nourished（有营养的）or starving now.
One thing that man can do is to limit the 23 of babies born. The need 24 this is obvious, but it is not 25 to achieve. People have to be persuaded to limit their families.
21. A. for B. easy C. Some D. number E. next
22. A. for B. easy C. Some D. number E. next
23. A. for B. easy C. Some D. number E. next
24. A. for B. easy C. Some D. number E. next
25. A. for B. easy C. Some D. number E. next
26. The students are encouraged by their teacher to do more listening, reading and writing.
27. Though it was late, they kept on working.
28. The more passions we have, the more happiness we are likely to experience.
29. I'll write to you as soon as I get there.
30. Water and Life
1. C 2. C 3. A 4. C 5. D
6. A 7. B 8. A 9. B 10.A 11. B 12. A 13. B 14. C 15. B
“当然可以,” 怀特先生说， “有一天我在河边看到一头犀牛……”
7. B。【解析】题目说的是：怀特先生希望得到尊敬是因为他是镇上最富有的人。答案在文章第一段5、6、7行：No people in the town went to Africa except him. And he hoped they thought he was a famous man and that they could respect him。故该说法错误。
10. A。【解析】 题目说的是：怀特先生不想承认自己是错的。答案为文章最后一句："It's rare just because there aren't any!" 此为怀特先生对地理老师提问的狡辩。故该说法正确的。
11. B。【解析】本题是细节题。题目问的是：作者引用“what kind of impression am I making”试图说明什么？答案在第一段第2、3行：Shy people are anxious and self-conscious; that is, they are excessively concerned with their own appearance and actions。故正确答案为B。
12. A。【解析】本题是细节题。题目问的是：据作者看来，自我意识是什么？答案在第三段倒数第2行：It is clear that while self-awareness is a healthy quality。故正确答案为A。
13. B。【解析】本题是细节题。题目问的是：当受到称赞时，羞怯的人会觉得称赞怎么样？答案在第三段的第3、4行：They also find it difficult to be pleased by compliment with a statement like this one, “You’re just saying that to make me feel good. I know it’s not true”。故正确答案为B。
14. C。【解析】本题是细节题。题目问的是：根据文章，以下说法哪个是正确的？答案在最后一段第2、3行：Let’s not allow shyness to block our chances for a rich and fulfilling life。故正确答案为C。
15. B。【解析】本题是推断题。题目问的是：从文章可以推断，羞怯的人怎么样？文章第二段第3、4行提到：In general, the way people think about themselves has a profound effect on all areas of their lives，再联系文章内容可知。故正确答案为B。
16. B 17. C 18. D 19. B 20. B
21. E 22. C 23. D 24. A 25. B
22. C。【解析】some“一些”。根据下句的other experts“另一些专家”可知，此处应用some。故答案为C。
23. D。【解析】number “数目，数量”。此处意为限制孩子的出生数量。根据最后一句People have to be persuaded to limit their families可知，需要少生孩子。故答案为D。
24. A。【解析】for“对，为”，need for“对…的需要”。此为固定搭配。故答案为A。
Water and Life
While we are enjoying the rich fruits of modern industrialization, we are losing something precious on this planet. Fresh water, among others, is dwindling down day by day, owing to the large-scale industrialization everywhere in the world.
Just as sunshine is a necessity to life, so is fresh water. Without fresh water, our human society would come to a stop.
As fresh water is such an important resource to the human society, we need to treasure it as we treasure our life, but how?
First, our government should have a good plan for the use of fresh water and develop industries that consume less water. Second, waste water must be recycled. Finally everyone of us should do his bit to save water.