你好,欢迎来到北语网络英语统考培训课程

大学英语模拟真题Test 2

2016-03-29

第一部分:交际用语(共5小题;每小题3分,满分15分)
此部分共有5个未完成的对话,针对每个对话中未完成的部分有4个选项,请从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
1. —Why not go and have dinner in the restaurant?
—_________ It’s too expensive.
A. Why not. B. I agree . C. I’m afraid not. D. I’m sure.
2. —Mike,I am going to skate in the mountains tomorrow.
—Oh, really? _________
A. Good luck. B. Great. C. Have a good time. D. Congratulations!
3. —Please help yourself to the fish.
—_________
A. Thanks, but I don’t like the fish. B. Sorry, I can’t help.
C. Well, fish don’t suit me. D. No, I can’t.
4. —_________
—He teaches physics in a school.
A. What does your father want to do? B. Who is your father?
C. What is your father? D. Where is your father now?
5. —Excuse me, how much is the jacket?
—It’s 499 Yuan. _________
A. Oh, no. That’s OK! B. How do you like it?
C. Which do you prefer? D. Would you like to try it on?

第二部分:阅读理解(共10小题;每小题3分,满分30分)
此部分共有2篇短文,在第一篇短文后有5个正误判断题,从每题后的两个选项中选出正确答案;在第二篇短文后有5个问题。请从每个问题后的A、B、C、D四个选项中选出正确选项。

Passage 1
Mr. White lived in a small village. His parents hadn't enough money to send him to school. He had to help them to do something in the fields. But he didn't like to live in the poor place. When he was sixteen, he got to the town and found work in a factory. Three years later he became tall and strong. So he was sent to Africa as a soldier. He stayed there for five years and got some money. Then he came back to England and bought a shop in a small town. No people in the town went to Africa except him. And he hoped they thought he was a famous man and that they could respect him. The children often asked him to tell them some stories and his life in Africa.
One day a few children asked him to tell them something about the animals in Africa. He told them how he fought with the tigers and elephants. His stories surprised them all and some policemen and workers went to listen to him. It made him happier. Just a man who taught geography in a middle school passed there. He stopped to listen to him for a while and then said, "Could you please tell us a rare animal, sir?"
"Certainly," said Mr. White. "One day I met a rhinoceros(犀牛) by a river…"
"Please wait a minute, sir," said the man. "There aren't any rhinoceros in Africa at all!"
"It's rare just because there aren't any!"

6. Mr. White was born in a farmer's family.
A.T B. F
7. Mr. White hoped to be respected because he was the richest man in their town.
A.T B. F
8. The children often asked him to tell them something interesting because he knew more than any other person in the town.
A.T B. F
9. All people believed Mr. White except the children.
A.T B. F
10. Mr. White wouldn't like to admit that he was wrong.
A.T B. F

Passage 2
Shyness is the cause of much unhappiness for a great many people. Shy people are anxious and self-conscious; that is, they are excessively concerned with their own appearance and actions. Worrisome thoughts are constantly occurring in their minds: what kind of impression am I making? Do they like me? Do I sound stupid? Am I wearing unattractive clothes?
It is obvious that such uncomfortable feelings must negatively affect people. A person’s conception of himself or herself is reflected in the way he or she behaves, and they way a person behaves affects other people’s reactions. In general, the way people think about themselves has a profound effect on all areas of their lives.
Shy people, having low self-esteem, are likely to be passive and easily influenced by others. They need reassurance that they are doing “the right thing”. Shy people are very sensitive to criticism; they feel it confirms their feelings of inferiority. They also find it difficult to be pleased by compliment with a statement like this one, “You’re just saying that to make me feel good. I know it’s not true.” It is clear that while self-awareness is a healthy quality, overdoing it is harmful.
Can shyness be completely eliminated, or at least reduced? Fortunately, people can overcome shyness with determined and patient efforts in building self-confidence. Since shyness goes hand in hand with a lack of self-esteems, it is important for people to accept their weakness as well as their strengths.
Each one of us is a unique, worthwhile individual, interested in our own personal ways. The better we understand ourselves, the easier it becomes to live up to our full potential. Let’s not allow shyness to block our chances for a rich and fulfilling life.

11. What does the author try to prove by citing “what kind of impression am I making?”
A. Shy people benefit from their caring about their appearance.
B. People’s shyness made them care too much about their appearance and actions.
C. It’s natural that shy people don’t believe other’s compliments.
D. Shy people think they are different from others.
12. According to the writer, self-awareness is _______.
A. a good quality B. the cause of unhappiness
C. harmful to people D. a weak point of shy people
13. When being praised, shy people feel that it is _______.
A. good B. unreal C. very reasonable D. harmful
14. Which of the following statements is true according to the passage?
A. Shyness helps us to develop our potential.
B. Shyness enables us to understand ourselves better.
C. Shyness can block our chances for a rich life.
D. Shyness has nothing to do with lack of self-esteem.
15. It can be inferred from the passage that shy people _______.
A. should find more of their weakness
B. should understand themselves in the right way
C. had better ignore their weakness
D. can get rid of their shyness while maintaining low self-esteem

第三部分:词汇与结构(共5小题;每小题2分,满分10分)
此部分共有5个未完成的句子,针对每个句子中未完成的部分有4个选项,请从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
16. How can he ________ if he is not ________?
A. listen; hearing B. hear; listening
C. be listening; heard D. be hearing; listened to
17. In ________, the northerners have a particular liking for dumplings while the southerners are fond of rice.
A. common B. total C. general D. particular
18. ________ no need ________ the radio as I’m used to studying with it on.
A. It’s; to turn down B. It’s; turning up
C. There’s; to turn off D. There’s; turning off
19. The dog was tearing the cloth ________ its teeth.
A. with B. by C. through D. in
20. I won’t make the ________ mistake next time.
A. like B. same C. near D. similar

第四部分:完形填空(共5小题;每小题2分,满分10分)
以下短文中共包含5个未完成的句子,针对每个句子中空缺部分有5个选项,请从A、B、C、D 、E五个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

Man can not go on increasing his number at the present rate. In the 21 30 years man will face a period of crisis. 22 experts believe that there will be a widespread food shortage. Other experts think this is too pessimistic, and that man can prevent things from getting worse than they are now. But remember that two thirds of the people in the world are under-nourished(有营养的)or starving now.
One thing that man can do is to limit the 23 of babies born. The need 24 this is obvious, but it is not 25 to achieve. People have to be persuaded to limit their families.

21. A. for B. easy C. Some D. number E. next
22. A. for B. easy C. Some D. number E. next
23. A. for B. easy C. Some D. number E. next
24. A. for B. easy C. Some D. number E. next
25. A. for B. easy C. Some D. number E. next

第五部分:英译汉(共4小题;每小题5分,满分20分)
请把下列4句英文翻译成中文。
26. The students are encouraged by their teacher to do more listening, reading and writing.

27. Though it was late, they kept on working.

28. The more passions we have, the more happiness we are likely to experience.

29. I'll write to you as soon as I get there.

第六部分:写作(满分15分)
根据下面所给的题目用英语写出一篇不少于80词的短文。
30. Water and Life
(1)随着工业化(industrialization)的推进,地球上的淡水(fresh water)越来越少。
(2)生命没水就要消亡(disappear),因此人类要珍惜(treasure)淡水。
(3)我们如何节约用水。


Test 2
第一部分:交际用语
1. C 2. C 3. A 4. C 5. D
第二部分:阅读理解
6. A 7. B 8. A 9. B 10.A 11. B 12. A 13. B 14. C 15. B
Passage 1
【参考译文】
怀特先生生长在一个小乡村。他的父母没有足够的钱送他去上学。他只好帮他们下地做些农活。但是他不喜欢呆在这个穷地方。十六岁的时候他去了镇上,并在一个工厂里找了份活儿。三年后,他长高变壮了,就到非洲当兵了。他在那儿呆了五年并挣了一些钱。然后他回到了英国并在一个小镇上开了一家店铺。镇里除了他没人去过非洲。他希望成为他们心目中的名人,并因此得到他们的尊敬。孩子们经常问他一些他在非洲的见闻和生活上的事。
一天,几个孩子要他讲讲非洲的动物。他就告诉他们他是如何跟老虎和大象搏斗的。他的故事让他们连连称奇,一些警察和工人也跑来听他讲。这让他非常得意。这时一个在中学教地理的人经过那儿,他停下来听他讲了一会儿,然后问他:“你能给我们讲一种不常见的动物吗?”
“当然可以,” 怀特先生说, “有一天我在河边看到一头犀牛……”
“请等一下,”那个人说, “非洲根本就没有犀牛。”
“就是因为没有才少见嘛!”
【答案解析】
6. A。【解析】题目说的是:怀特先生出生于一个农民家庭。文章中提到怀特先生生长在一个小乡村,并下地帮父母干农活。故该说法正确。
7. B。【解析】题目说的是:怀特先生希望得到尊敬是因为他是镇上最富有的人。答案在文章第一段5、6、7行:No people in the town went to Africa except him. And he hoped they thought he was a famous man and that they could respect him。故该说法错误。
8. A。【解析】题目说的是:孩子们经常去听他讲一些有趣的事是因为他知道的比镇上其他人都多。文章中说,全镇只有他一个人去过非洲,所以他比其他人知道的多。故该说法正确。
9. B。【解析】题目说的是:除了孩子们,所有人都相信怀特先生的话。文章中说,孩子们都喜欢听他讲非洲的事,只有一个中学地理老师对他的话提出疑问。故该说法错误。
10. A。【解析】 题目说的是:怀特先生不想承认自己是错的。答案为文章最后一句:"It's rare just because there aren't any!" 此为怀特先生对地理老师提问的狡辩。故该说法正确的。
Passage 2
【参考译文】
对许多人来说,羞怯是造成很多不愉快的原因。羞怯的人往往焦虑不安,扭捏不自然,即他们过分关注自己的外表和举止。他们头脑里常有这样不安的想法:我给别人留下了怎样的印象?他们喜欢我吗?我让人觉得很傻吗?我的穿着是否不吸引人?
显而易见,这些不适的感觉对人有负面影响。一个人的自我认识体现在他或她的言行举止上,这些行为影响着他人对此作出反映。一般而言,人们认识自己的方式对他们生活的方方面面有深远的影响。
羞怯的人非常自卑,他们可能很被动,容易受他人的影响。他们需要得到他人的再次确认:他们所做的是“正确的事情”。 羞怯的人对批评非常敏感,他们认为批评使得他们更低人一等。他们也发现自己很难因为受到类似的表扬而高兴,如:“你刚才所说的使我感觉很好。但是我知道这不是真实的。”很明显,尽管自我意识是一种健康的品质,过分的自我意识却是有害的。
羞怯能根除吗?或至少能减少些吗?幸运的是,许多人能通过坚决而有耐心地建立自信来克服羞怯。既然害羞源自缺乏自信,人们应该在看到自己长处的同时认识自己的短处。
每一个人都是独一无二的,都有其价值所在。我们对我们自己个人的方式感兴趣。我们了解自己越多,我们就越容易充分发挥自己的潜能。不要让羞怯妨碍我们成就一个丰富而幸福的人生。
【答案解析】
11. B。【解析】本题是细节题。题目问的是:作者引用“what kind of impression am I making”试图说明什么?答案在第一段第2、3行:Shy people are anxious and self-conscious; that is, they are excessively concerned with their own appearance and actions。故正确答案为B。
12. A。【解析】本题是细节题。题目问的是:据作者看来,自我意识是什么?答案在第三段倒数第2行:It is clear that while self-awareness is a healthy quality。故正确答案为A。
13. B。【解析】本题是细节题。题目问的是:当受到称赞时,羞怯的人会觉得称赞怎么样?答案在第三段的第3、4行:They also find it difficult to be pleased by compliment with a statement like this one, “You’re just saying that to make me feel good. I know it’s not true”。故正确答案为B。
14. C。【解析】本题是细节题。题目问的是:根据文章,以下说法哪个是正确的?答案在最后一段第2、3行:Let’s not allow shyness to block our chances for a rich and fulfilling life。故正确答案为C。
15. B。【解析】本题是推断题。题目问的是:从文章可以推断,羞怯的人怎么样?文章第二段第3、4行提到:In general, the way people think about themselves has a profound effect on all areas of their lives,再联系文章内容可知。故正确答案为B。
第三部分:词汇与结构
16. B 17. C 18. D 19. B 20. B
第四部分:完形填空
21. E 22. C 23. D 24. A 25. B
【参考译文】
人类不能再照现在的速度增长下去。未来30年内,人类将面临一段危机时期。一些专家认为,一场范围广泛的食物短缺将会到来。另一些专家则认为这种看法过于悲观,在事态恶化之前人类总会有办法解决的。不过要知道,现在世界上有三分之二的人处于营养不良或食不果腹的状态。
解决问题的一个办法是控制婴儿的出生率。这么做的必要虽然显而易见,但是实施起来却困难重重。因为人们不得不被迫限制他们的家庭人数。
【答案解析】
21. E。【解析】next“下一个”。根据后面的will及上下文可知,此处应用将来时。故答案为E。
22. C。【解析】some“一些”。根据下句的other experts“另一些专家”可知,此处应用some。故答案为C。
23. D。【解析】number “数目,数量”。此处意为限制孩子的出生数量。根据最后一句People have to be persuaded to limit their families可知,需要少生孩子。故答案为D。
24. A。【解析】for“对,为”,need for“对…的需要”。此为固定搭配。故答案为A。
25. B。【解析】easy“容易,简单”。此处意为不过要做到这点不容易。此处需要一形容词。故答案为B。
第五部分:英译汉
26. 老师鼓励学生多听,多读,多写。
27. 尽管已经很晚了,他们还在继续工作。
28. 我们的激情越多,我们有可能体验到的快乐就越多。
29. 我一到那就写信给你。
第六部分:写作
【参考范文】
Water and Life
While we are enjoying the rich fruits of modern industrialization, we are losing something precious on this planet. Fresh water, among others, is dwindling down day by day, owing to the large-scale industrialization everywhere in the world.
Just as sunshine is a necessity to life, so is fresh water. Without fresh water, our human society would come to a stop.
As fresh water is such an important resource to the human society, we need to treasure it as we treasure our life, but how?
First, our government should have a good plan for the use of fresh water and develop industries that consume less water. Second, waste water must be recycled. Finally everyone of us should do his bit to save water.

关闭页面

联系客服 010-82303579 15110172678 QQ:2314976064 2314976064@qq.com

扫二维码更多资讯

北京语言大学网络教育学院 版权所有 Copyright©2014 All rights reserved 京ICP备05066848号-9 京公网安备110105001512