你好,欢迎来到北语网络英语统考培训课程

大学英语模拟真题Test 5

2016-03-29

第一部分:交际用语(共5小题;每小题3分,满分15分)
此部分共有5个未完成的对话,针对每个对话中未完成的部分有4个选项,请从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
1. —Hello, may I speak to Liu Mei?
—_________
A. I’m Liu Mei. B. Liu Mei is me.
C. My name is Liu Mei. D. This is Liu Mei speaking.
2. —Would you like another slice of Christmas cake?
—_________ I’m full.
A. Yes, please. B. No more, thanks.
C. Why not? D. Nothing more.
3. —Susan is absent from today’s class.
—_________ As far as I know, she has never missed a class.
A. How come? B. So what?
C. Why? D. What for?
4. —Is it possible for you to work late tonight?
—_________
A. I like it. B. I’ll do that.
C. I’d love to. D. I think so.
5. —Unbelievable! I have failed the driving test again!
—_________ This is not the end of the world.
A. Good luck. B. Cheer up.
C. Go ahead. D. No problem.
第二部分:阅读理解(共10小题;每小题3分,满分30分)
此部分共有2篇短文,在第一篇短文后有5个正误判断题,从每题后的两个选项中选出正确答案;在第二篇短文后有5个问题。请从每个问题后的A、B、C、D四个选项中选出正确选项。
Passage 1
The workers who brought the girl to the orphanage (孤儿院) knew little about her. The streets where they found her had been her home for many years. Her parents were unknown. They left her long ago. At the orphanage, the girl, like all the children there, was taught to read and write. While she was studying at the orphanage,she learned something else-to be independent. At twenty-one,she left the orphanage and began work as a secretary. And then,in 1975, while she was still working as an ordinary secretary, something special happened. She entered the Miss Hong Kong competition and won it. This was the turning point in her life. Now her name,Mary Cheung,was known to everybody.
Mary entered the competition because she wanted to show that orphanage girls could be something. Winning the competition gave her the chance to start a new life. This led her first into television and then into business as a manager. When she was working as a manager,she had trouble with her reports. "My English just wasn't good enough." she says. Luckily,she had a boyfriend (who later became her husband) to help her.
Mary studied management at Hong Kong Polytechnic and graduated in 1980. She started her own business in 1985. But she did not stop developing herself. She then studied at the University of Hong Kong. Since 1987,she had spent a lot of time on photography. She has held several exhibitions of her work in many places-China, New Zealand and Paris. She still found time, however, to work on TV, write for newspapers and bring up her family.
The girl from the street has come a long way, but her journey is not finished yet.
6. Before Mary Cheung was brought to the orphanage, she had lived in the streets for many years.
A.T B. F
7. The sentence "orphanage girls could be something" means that orphanage girls could be popular and successful.
A.T B. F
8. Her life changed in 1985.
A.T B. F
9. This passage is probably taken from a novel.
A.T B. F
10. Mary's boyfriend was good at English.
A.T B. F
Passage 2
It has been reported that in colleges across the United States, the daytime serial drama known as the soap opera has suddenly become “in”. Between the hours of 11 a. m. and 4:30 p. m., college television lounges are filled with soap opera fans who can’t wait to see the next episode in the lives of their favorite characters.
Actually, soaps are more than a college favorite; they’re a youth favorite. When school is out, high-school students are in front of their TV sets. One young working woman admitted that she turned down a higher paying job rather than give up watching her favorite serials. During the 1960’s, it was uncommon for young people to watch soap operas. The mood of the sixties was very different from now. It was a time of seriousness, and talk was about social issues of great importance.
Now, seriousness has been replaced by fun. Young people want to be happy. It may seem strange that they should turn to soap opera, which is known for showing trouble in people’s lives. But soap opera is enjoyment. Young people can identify with the soap opera character, who, like the college-age viewer, is looking for happy love, and probably not finding it. And soap opera gives young people a chance to feel close to people without having to bear any responsibility for their problems.
11. What is soap opera?
A. Plays based on science fiction stories. B. Plays based on non-fiction stories.
C. The daytime serial dramas on TV. D. Popular documentary films on TV.
12. What can be the best title of the passage?
A. College student viewers. B. Favorite TV serials.
C. Soap opera fans. D. College-age viewers.
13. Which are not the reasons why the soap opera suddenly becomes “in” according to the passage?
A. Because the viewers want to be happy and to enjoy themselves.
B. Because the soap opera makes young people feel close to their people.
C. Because the viewers can find themselves in the soap opera characters.
D. Because the young people have to bear the responsibilities for their troubles.
14. What can learn from the passage?
A. College students like soap operas more than any other social groups.
B. Young people of sixties like soap operas more than people today.
C. Young viewers have turned themselves from the seriousness of sixties to enjoyment now.
D. The young as a whole are trying to look for happy love but in vain.
15. What message does the author want to convey to us?
A. The people’s favorites to drama works have been changed for a long time.
B. The people’s favorites to drama works change along with the times.
C. The people’s favorites to drama works is changed by the soap opera.
D. The people’s favorites have changed the drama works.
第三部分:词汇与结构(共5小题;每小题2分,满分10分)
此部分共有5个未完成的句子,针对每个句子中未完成的部分有4个选项,请从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
16. What a beautiful house!Especially there are many ________.
A. furniture B. furnitures
C. pieces of furniture D. pieces of furnitures
17. Mr.Smith ________ me to buy several eggs for the dinner.
A. had B. suggested C. asked D. made
18. The manager will not ________ us to use his car.
A. have B. let C. agree D. allow
19. ________ her and then try to copy what she does.
A. Mind B. See C. Stare at D. Watch
20. Will you ________ me a favor, please?
A. do B. make C. bring D. give
第四部分:完形填空(共5小题;每小题2分,满分10分)
以下短文中共包含5个未完成的句子,针对每个句子中空缺部分有5个选项,请从A、B、C、D、E五个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
It is always interesting to visit another country, especially for those who have never traveled a great deal. Foreign 21 can be very educational for anyone if he is interested enough to make preparations beforehand. Learning the language of the new country would be difficult for the traveler, but the benefits of such an effort would become obvious immediately 22 his arrival. It may not seem important to him when he comfortably stays at home, but knowing how to 23 a meal or book a room is necessary for the newcomer in a strange country. Without knowing the language, it is very difficult for the stranger to understand the people of the new country and their customs.
Of course, in our small world it is often possible to find someone 24 understands our own, but this is only second-best for the traveler. To be sure, he can see places and things without the use of a language, but places and things 25 not the heart of any country. To get the greatest benefit from a trip to another country, it is how important for the visitor to have an understanding of the language.
21. A. travel B. order C. are D. who E. on
22. A. travel B. order C. are D. who E. on
23. A. travel B. order C. are D. who E. on
24. A. travel B. order C. are D. who E. on
25. A. travel B. order C. are D. who E. on
第五部分:英译汉(共4小题;每小题5分,满分20分)
请把下列4句英文翻译成中文。
26. As is known to all, China is a developing country.

27. You needn’t go there anymore. He already knows about it.

28. In the world, soccer or football is the most popular sport.

29. The more money I make, the happier I will be.

第六部分:写作(满分15分)
根据下面所给的题目用英语写出一篇不少于80词的短文。
30. Bad Manners in Public
(1)列举人们在公共场所的不良现象。
(2)对其中某一种现象陈述你的看法,并简单说明理由。

Test 5

第一部分:交际用语
1. D 2. B 3. A 4. D 5. B
第二部分:阅读理解
6. A 7. A 8. B 9. B 10. A 11. C 12. C 13. D 14. C 15. B
Passage 1
【参考译文】
把这个女孩带到孤儿院的工人对她知之甚少。那条他们发现她的街道多少年来就是她的家。没人知道她的父母姓甚名谁。他们很久以前就将她遗弃了。在孤儿院的时候,她跟那里其他的孩子一样学文识字。在孤儿院学习的时候,她还另有所获——要自立。21岁的时候她离开了孤儿院,找到了一份秘书的工作。到了1975年,当她仍做着一名普通秘书的时候,一件不同寻常的事情发生了。她参加了香港小姐选美大赛并夺得了桂冠。这是她人生的转折点。现在她的名字,张玛丽,已经家喻户晓。玛丽之所以参加选美大赛是因为她想证明,孤儿院里的女孩也可以有所成就。大赛的获胜给了她开启新生的机会。她先是进入影视界而后打进商界做了经理。在做经理的时候,她在作报告上遇到了麻烦。“我的英语不是很好。”她说。不过,幸运的是,她有男朋友(后来成了她的丈夫)帮助她。
玛丽在香港理工大学学习管理,并于1980年毕业。1985年,她开始自己经商。不过她并没有停止自我提高。她又进入香港大学继续学习。从1987年开始,她花了大量的时间学习摄影。她在多个地方——中国、新西兰、巴黎——举办了数次个人作品展。她还抽时间做电视节目,为报纸写文章,以及相夫教子。
这个大街上的女孩走过了漫长的道路,而且还将继续走下去。
【答案解析】
6. A。【解析】题目说的是:张玛丽被带到孤儿院之前在大街上住了很多年。答案在第1段1、2行:The streets where they found her had been her home for many years。故该说法正确。
7. A。【解析】题目说的是:"orphanage girls could be something"这句话的意思是,孤儿院的女孩也能受欢迎并成功。由上下文可知,该说法正确。
8.B。【解析】题目说的是:她的人生在1985年发生了改变。答案在第1段5、6行:And then,in 1975, while she was still working as an ordinary secretary, something special happened。故该说法错误。
9. B。【解析】题目说的是:这篇文章可能选自一篇小说。通读全文可知,这篇文章是真实发生的事,不是虚构。故该说法错误。
10. A。【解析】题目说的是:玛丽的男朋友英语很好。答案在第2段4、5行:"My English just wasn't good enough.”She says. Luckily,she had a boyfriend (who later became her husband) to help her。故该说法正确。
Passage 2
【参考译文】
据报道,日间电视连续剧,也就是肥皂剧,在美国各大学中迅速流行起来。从上午11点到下午4点半,大学电视休息室里就坐满肥皂剧迷们,他们迫不及待地去观赏他们喜爱角色的接下来的剧集。
事实上,肥皂剧并不仅仅是大学生的最爱,它也是年轻人的最爱。高中生们放学后就坐在电视前。一个年轻职业女性承认自己宁可放弃一个高新职位,也不放弃自己最喜欢的电视剧。二十世纪六十年代,看肥皂剧还没有在年轻人中流行起来。六十年代的氛围与现在大不相同。那是一个严肃的时代,人们都在讨论意义重大的社会事件。
现在,严肃被娱乐取代。年轻人希望过得开心。他们收看那些展示人们生活困境的肥皂剧看起来是非常奇怪的。但肥皂剧是一种乐趣。年轻人十分认同肥皂剧中的人物。这些人物,就像大学里的观众一样,正在寻找快乐的爱情却可能还没有找着。肥皂剧能让年轻人近距离感受人,而不用承担人的困扰所带来的责任。
【答案解析】
11. C。【解析】本题是细节题。题目问的是:肥皂剧是指什么?答案在第一段第1、2行:the daytime serial drama known as the soap opera。故正确答案为C。
12. C。【解析】本题是主旨题。题目问的是:文章最好的题目是以下哪个选项?由第二段第1行“Actually, soaps are more than a college favorite; they’re a youth favorite”,并联系全文可知,文章主要讲了肥皂剧深受剧迷的喜爱。故正确答案为C。
13. D。【解析】本题是细节题。题目问的是:以下哪项不是肥皂剧迅速流行起来的原因?答案在最后一段倒数第1、2、3行:And soap opera gives young people a chance to feel close to people without having to bear any responsibility for their problems。故正确答案为D。
14. C。【解析】本题是推断题。题目问的是:我们从文章中可以知道什么?由第二段第4、5行“The mood of the sixties was very different from now”和第三段第1行“Now, seriousness has been replaced by fun. Young people want to be happy”可以推断出。故正确答案为C。
15. B。【解析】本题是推断题。题目问的是:作者试图向我们传递什么信息?文章中提到,六十年代肥皂剧不流行,而现在人们很喜爱肥皂剧。故正确答案为B。
第三部分:词汇与结构
16. C 17. C 18. D 19. D 20. A
第四部分:完形填空
21. A 22. E 23. B 24. D 25. C
【参考译文】
去国外旅游是很有趣的,特别是对于那些不怎么出去旅游的人来说。如果打算提前做好准备的话,外语的学习对每个人来说是很必要的,对于旅游者来说学习外语是一件很困难的事,
但是当他到国外的时候,通过努力学习外语带来的好处就明显表现出来了。 对于他来说呆在舒服的家里感觉不到什么重要,但是对于一个在一个陌生的国家初来者知道如何去订餐和订一个房间是很有必要的。不懂语言,对于在一个陌生的国家初来者是很困难去理解当地的人情和风俗习惯的。当然,在我们身边我们是可以找到能够相互理解的人,对于一个旅行者来说这是次要的。确切地说,观光一些景点和事物可以不需要语言,但是这些不是一个国家的核心部分,要想通过旅游获得最大的收益,旅行者学好外语是很重要的。
【答案解析】
21. A。【解析】这个题需要转换理解,短文第一句话中的真正的主语to visit another country与A选项foreign travel同义。
22. E。【解析】考查固定搭配。on one’s arriveal等于时间状语从句when/as soon as one arrives。
23. B。【解析】考查词组搭配。
24. D。【解析】考查定语从句。在定语从句中主语要用关系代词who替代。
25. C。【解析】考查主谓一致。Places and things作为主语是复数,同时是一般现在时态,所以C选项正确。
第五部分:英译汉
26.众所周知,中国是发展中国家。
27.你不必再去那里。他已经知道了。
28.在世界上,足球是最受欢迎的体育运动。
29.我挣得钱越多,我会越开心。
第六部分:写作
【参考范文】
Bad Manners in Public
Although we consider ourselves as highly advanced being living in a civilized society, bad manners can still be found here and there. For example, some cyclists run the red traffic lights, many passengers litter waste papers and plastic bags in public places, and some tourists scrabble in tourists attractions, let alone spit on the street. In the cinema, some audience talk loudly on cell phones in front of others.
I’m strongly against talking loudly in the cinema, for this behavior shows no respect at all to others; what’s worse, it upsets the audience who are in the mood of having fun.

关闭页面

联系客服 010-82303579 15110172678 QQ:2314976064 2314976064@qq.com

扫二维码更多资讯

北京语言大学网络教育学院 版权所有 Copyright©2014 All rights reserved 京ICP备05066848号-9 京公网安备110105001512