1. —Hello, may I speak to Liu Mei?
A. I’m Liu Mei. B. Liu Mei is me.
C. My name is Liu Mei. D. This is Liu Mei speaking.
2. —Would you like another slice of Christmas cake?
—_________ I’m full.
A. Yes, please. B. No more, thanks.
C. Why not? D. Nothing more.
3. —Susan is absent from today’s class.
—_________ As far as I know, she has never missed a class.
A. How come? B. So what?
C. Why? D. What for?
4. —Is it possible for you to work late tonight?
A. I like it. B. I’ll do that.
C. I’d love to. D. I think so.
5. —Unbelievable! I have failed the driving test again!
—_________ This is not the end of the world.
A. Good luck. B. Cheer up.
C. Go ahead. D. No problem.
The workers who brought the girl to the orphanage (孤儿院) knew little about her. The streets where they found her had been her home for many years. Her parents were unknown. They left her long ago. At the orphanage, the girl, like all the children there, was taught to read and write. While she was studying at the orphanage，she learned something else－to be independent. At twenty-one，she left the orphanage and began work as a secretary. And then，in 1975, while she was still working as an ordinary secretary, something special happened. She entered the Miss Hong Kong competition and won it. This was the turning point in her life. Now her name，Mary Cheung，was known to everybody.
Mary entered the competition because she wanted to show that orphanage girls could be something. Winning the competition gave her the chance to start a new life. This led her first into television and then into business as a manager. When she was working as a manager，she had trouble with her reports. "My English just wasn't good enough." she says. Luckily，she had a boyfriend (who later became her husband) to help her.
Mary studied management at Hong Kong Polytechnic and graduated in 1980. She started her own business in 1985. But she did not stop developing herself. She then studied at the University of Hong Kong. Since 1987，she had spent a lot of time on photography. She has held several exhibitions of her work in many places－China, New Zealand and Paris. She still found time, however, to work on TV, write for newspapers and bring up her family.
The girl from the street has come a long way, but her journey is not finished yet.
6. Before Mary Cheung was brought to the orphanage， she had lived in the streets for many years.
A.T B. F
7. The sentence "orphanage girls could be something" means that orphanage girls could be popular and successful.
A.T B. F
8. Her life changed in 1985.
A.T B. F
9. This passage is probably taken from a novel.
A.T B. F
10. Mary's boyfriend was good at English.
A.T B. F
It has been reported that in colleges across the United States, the daytime serial drama known as the soap opera has suddenly become “in”. Between the hours of 11 a. m. and 4:30 p. m., college television lounges are filled with soap opera fans who can’t wait to see the next episode in the lives of their favorite characters.
Actually, soaps are more than a college favorite; they’re a youth favorite. When school is out, high-school students are in front of their TV sets. One young working woman admitted that she turned down a higher paying job rather than give up watching her favorite serials. During the 1960’s, it was uncommon for young people to watch soap operas. The mood of the sixties was very different from now. It was a time of seriousness, and talk was about social issues of great importance.
Now, seriousness has been replaced by fun. Young people want to be happy. It may seem strange that they should turn to soap opera, which is known for showing trouble in people’s lives. But soap opera is enjoyment. Young people can identify with the soap opera character, who, like the college-age viewer, is looking for happy love, and probably not finding it. And soap opera gives young people a chance to feel close to people without having to bear any responsibility for their problems.
11. What is soap opera?
A. Plays based on science fiction stories. B. Plays based on non-fiction stories.
C. The daytime serial dramas on TV. D. Popular documentary films on TV.
12. What can be the best title of the passage?
A. College student viewers. B. Favorite TV serials.
C. Soap opera fans. D. College-age viewers.
13. Which are not the reasons why the soap opera suddenly becomes “in” according to the passage?
A. Because the viewers want to be happy and to enjoy themselves.
B. Because the soap opera makes young people feel close to their people.
C. Because the viewers can find themselves in the soap opera characters.
D. Because the young people have to bear the responsibilities for their troubles.
14. What can learn from the passage?
A. College students like soap operas more than any other social groups.
B. Young people of sixties like soap operas more than people today.
C. Young viewers have turned themselves from the seriousness of sixties to enjoyment now.
D. The young as a whole are trying to look for happy love but in vain.
15. What message does the author want to convey to us?
A. The people’s favorites to drama works have been changed for a long time.
B. The people’s favorites to drama works change along with the times.
C. The people’s favorites to drama works is changed by the soap opera.
D. The people’s favorites have changed the drama works.
16. What a beautiful house!Especially there are many ________.
A. furniture B. furnitures
C. pieces of furniture D. pieces of furnitures
17. Mr.Smith ________ me to buy several eggs for the dinner.
A. had B. suggested C. asked D. made
18. The manager will not ________ us to use his car.
A. have B. let C. agree D. allow
19. ________ her and then try to copy what she does.
A. Mind B. See C. Stare at D. Watch
20. Will you ________ me a favor, please?
A. do B. make C. bring D. give
It is always interesting to visit another country, especially for those who have never traveled a great deal. Foreign 21 can be very educational for anyone if he is interested enough to make preparations beforehand. Learning the language of the new country would be difficult for the traveler, but the benefits of such an effort would become obvious immediately 22 his arrival. It may not seem important to him when he comfortably stays at home, but knowing how to 23 a meal or book a room is necessary for the newcomer in a strange country. Without knowing the language, it is very difficult for the stranger to understand the people of the new country and their customs.
Of course, in our small world it is often possible to find someone 24 understands our own, but this is only second-best for the traveler. To be sure, he can see places and things without the use of a language, but places and things 25 not the heart of any country. To get the greatest benefit from a trip to another country, it is how important for the visitor to have an understanding of the language.
21. A. travel B. order C. are D. who E. on
22. A. travel B. order C. are D. who E. on
23. A. travel B. order C. are D. who E. on
24. A. travel B. order C. are D. who E. on
25. A. travel B. order C. are D. who E. on
26. As is known to all, China is a developing country.
27. You needn’t go there anymore. He already knows about it.
28. In the world, soccer or football is the most popular sport.
29. The more money I make, the happier I will be.
30. Bad Manners in Public
1. D 2. B 3. A 4. D 5. B
6. A 7. A 8. B 9. B 10. A 11. C 12. C 13. D 14. C 15. B
6. A。【解析】题目说的是：张玛丽被带到孤儿院之前在大街上住了很多年。答案在第1段1、2行：The streets where they found her had been her home for many years。故该说法正确。
7. A。【解析】题目说的是："orphanage girls could be something"这句话的意思是，孤儿院的女孩也能受欢迎并成功。由上下文可知，该说法正确。
8.B。【解析】题目说的是：她的人生在1985年发生了改变。答案在第1段5、6行：And then，in 1975, while she was still working as an ordinary secretary, something special happened。故该说法错误。
10. A。【解析】题目说的是：玛丽的男朋友英语很好。答案在第2段4、5行："My English just wasn't good enough.”She says. Luckily，she had a boyfriend (who later became her husband) to help her。故该说法正确。
11. C。【解析】本题是细节题。题目问的是：肥皂剧是指什么？答案在第一段第1、2行：the daytime serial drama known as the soap opera。故正确答案为C。
12. C。【解析】本题是主旨题。题目问的是：文章最好的题目是以下哪个选项？由第二段第1行“Actually, soaps are more than a college favorite; they’re a youth favorite”，并联系全文可知，文章主要讲了肥皂剧深受剧迷的喜爱。故正确答案为C。
13. D。【解析】本题是细节题。题目问的是：以下哪项不是肥皂剧迅速流行起来的原因？答案在最后一段倒数第1、2、3行：And soap opera gives young people a chance to feel close to people without having to bear any responsibility for their problems。故正确答案为D。
14. C。【解析】本题是推断题。题目问的是：我们从文章中可以知道什么？由第二段第4、5行“The mood of the sixties was very different from now”和第三段第1行“Now, seriousness has been replaced by fun. Young people want to be happy”可以推断出。故正确答案为C。
16. C 17. C 18. D 19. D 20. A
21. A 22. E 23. B 24. D 25. C
21. A。【解析】这个题需要转换理解，短文第一句话中的真正的主语to visit another country与A选项foreign travel同义。
22. E。【解析】考查固定搭配。on one’s arriveal等于时间状语从句when/as soon as one arrives。
25. C。【解析】考查主谓一致。Places and things作为主语是复数，同时是一般现在时态，所以C选项正确。
Bad Manners in Public
Although we consider ourselves as highly advanced being living in a civilized society, bad manners can still be found here and there. For example, some cyclists run the red traffic lights, many passengers litter waste papers and plastic bags in public places, and some tourists scrabble in tourists attractions, let alone spit on the street. In the cinema, some audience talk loudly on cell phones in front of others.
I’m strongly against talking loudly in the cinema, for this behavior shows no respect at all to others; what’s worse, it upsets the audience who are in the mood of having fun.