1. —I wonder if I could use your computer tonight?
—_________ I’m not using it right now.
A. Sure, go ahead. B. I don’t know.
C. It doesn’t matter. D. Who cares?
2. —Excuse me, could you show me the way to the nearest post office?
—_________ Oh yes! Two blocks away from here at the Green Avenue. You can’t miss it.
A. I beg your pardon? B. What do you mean?
C. You’re welcome. D. Mm, let me think.
3. —Wow! This is a marvelous room! I’ve never known you’re so artistic.
A. Great, I am very art-conscious. B. Don’t mention it.
C. Thanks for your compliments. D. It’s fine.
4. —Happy Teacher’s Day to you, Mr. Wang!
A. Thank you. B. All the same.
C. Me, too. D. The same to you.
5. —Hello, may I speak to Mike?
A. Who are you? B. Sorry, he isn’t in.
C. Thank you very much. D. Yes, here you are.
In 1920, barely out of his teens, Alfred Hitchcock went to work for an American film company which had opened a studio in Islington, London. His first job at the studio was writing captions （脚本） for silent movies. Within two years, he was writing scripts（剧本） and working as an assistant director.
For the rest of the 1920s, Hitchcock worked on one film after another in Britain and Germany. Filming was often a rough-and-ready（匆忙做成的） affair and the assistant director was required to step in and plug gaps. A cameraman went missing, Hitchcock became a cameraman. A scene needed rewriting, Hitchcock rewrote it. Someone needed to be in charge of money when the film crew was on location, Hitchcock looked after the money.
At the same time, this being the era of silent movies, Hitchcock was learning the language of cinema: telling a story－not through dialogue, but through visual images（视觉影象）. This led to his success later.
When he began to direct his own films, first in Britain and later in Hollywood, he was determined to make films that held the audience's attention and kept tension（紧张感）. He succeeded. Hitchcock's ability to put you on the edge of your seat makes him one of the greatest makers of suspense（悬念） movies.
6. Alfred Hitchcock's first job at the studio was writing captions for silent movies.
A.T B. F
7. According to the context, "step in and plug gaps" (in Line 3, Para. 2) means asking for one's help.
A.T B. F
8. Telling a story through dialogue prepared Hitchcock for his success later.
A.T B. F
9. He was determined to draw the audience's attention and keep tension in his film-making.
A.T B. F
10. He had taken up different jobs before he succeeded.
A.T B. F
Pepys and his wife had asked some friends to dinner on Sunday, September 2nd, 1666. The servants were up very late on the Saturday evening, getting everything ready for the next day, and while they were busy they saw the glow of a fire start in the sky. By 3 o’clock on the Sunday morning, the glow had become so bright that one of the servants, Jane, woke her master to see it. Pepys went to the window to watch it. It seemed fairly far away, so after a time he went back to bed. When he got up in the morning, it looked as though the fire was dying down, though he could still see some flames. So he set to work to tidy his room and put his things back where he wanted them after the servants had cleaned everything.
While he was doing this, Jane came in to say that she had heard that the fire was a bad one: three hundred houses had been burned down in the night and the fire was still burning. Pepys went out to see for himself. He went to the Tower of London and climbed up on a high part of the building so that he could see what was happening. From there, Pepys could see that it was, indeed, a bad fire and that even the houses on London Bridge were burning. Someone told him that the fire had started in a baker’s house in Pudding Lane, and then the flames had quickly spread to the other houses in the narrow lane. So began the Great Fire of London, a fire that lasted nearly five days, destroyed most of the old city and ended, so it is said, at Pie Corner.
11. The servants were up very late because _______.
A. they were chatting B. they were having a party
C. they were preparing for a dinner D. they were watching a fire
12. Pepys went back to bed because _______.
A. he was not interested in chatting about a fire
B. he did not think the fire was anything special
C. the fire was far away
D. the fire had died down
13. When Pepys was tidying his room and things, Jane came in and told him that _______.
A. the fire was dying down B. the fire had been put out
C. the fire was a bad one D. no flame could be seen
14. The fire started _______.
A. on London Bridge
B. in a baker’s house
C. because the lane was too narrow to allow people to come to help
D. because people could not get enough water to put it out
15. Pie Corner was _______.
A. the site of the Tower of London B. the site of the Great Fire of London
C. the place where the fire ended D. the place where Pepys lived
16. Would you like something ________?
A. drink B. to drink C. drinking D. for drinking
17. ________ is the population of Paris?
A. How many B. How much C. How D. What
18. As the busiest woman there, she made ________ her duty to look after all the other people’s affairs in that town.
A. this B. that C. one D. it
19. —Is this your shoe?
—Yes ,but where is ________?
A. the other one B. other one C. another one D. the others
20．The taxi driver always reminds passengers to ________ their belongings when they leave the car.
A. keep B. catch C. hold D. take
Mr. Clarke works in a middle school. He likes reading and often borrows some books from the library. He keeps 21 to the radio every morning and reading newspapers after supper. So he knows much and teaches well. His students worship（崇拜）him very much.
Mike, Mr. Clarke's little son, is only nine. He 22 likes reading books. And he often asks his father some questions. Mr. Clarke always thinks he's too 23 to understand him and chooses the easiest ones to answer. Of course the boy is not pleased with that.
One day Mike read 24 about the lights and was interested in it. When his father told him to do some housework, he went on thinking of it. He asked him 25 questions, and his father answered all. Then his father said proudly, "Fathers always know more than sons!"
The boy thought for a while and said, "I don't think so!"
21. A. a few B. listening C. also D. young E. something
22. A. a few B. listening C. also D. young E. something
23. A. a few B. listening C. also D. young E. something
24. A. a few B. listening C. also D. young E. something
25. A. a few B. listening C. also D. young E. something
26. Ted and William have lived under the same roof for five years.
27. Does the computer have instructions on it?
28. Don’t you think smoking is harmful to your health?
29. But competitive swimming is just over one hundred years old.
30. Help Me to Buy A Spoken English Book
1. A 2. D 3. C 4. A 5. B
6. A 7. B 8. B 9. A 10.A 11. C 12. C 13. C 14. B 15. C
6.A。【解析】题目说的是：阿尔弗雷德·希区柯克在电影棚的第一份工作就是为无声电影写脚本。答案在第1段的2、3行：His first job at the studio was writing captions （脚本） for silent movies。故该说法正确。
7. B。【解析】题目说的是：根据上下文得知，"step in and plug gaps" (in Line 3, Para. 2)的意思是寻求某人帮助。由文章上下文可以看出"step in and plug gaps" 的意思是（某人）介入并填补（某人）空缺。故该说法错误。
8. B。【解析】题目说的是：通过对话叙述故事为希区柯克之后的成功做了准备。答案在第2段的2、3行：telling a story－not through dialogue, but through visual images（视觉影象）. This led to his success later.故该说法错误。
9. A。【解析】题目说的是：他决定用自己的电影制作方式抓住观众的注意力，并让他们保持紧张的情绪。答案在第4段的1、2行：he was determined to make films that held the audience's attention and kept tension（紧张感）。故该说法正确。
11. C。【解析】本题是细节题。题目问的是：仆人到了很晚还醒着是因为什么？答案在第一段第1、2行：Pepys and his wife had asked some friends to dinner on Sunday, September 2nd, 1666. The servants were up very late on the Saturday evening, getting everything ready for the next day。故正确答案为C。
12. C。【解析】本题是细节题。题目问的是：佩皮斯又回去睡觉是因为什么？答案在第一段第5、6行：It seemed fairly far away, so after a time he went back to bed。故正确答案为C。
13. C。【解析】本题是细节题。题目问的是：当佩皮斯在打扫自己的房间和东西时，简走进来告诉了他什么？答案在第二段第1行：While he was doing this, Jane came in to say that she had heard that the fire was a bad one。故正确答案为C。
14. B。【解析】本题是细节题。题目问的是：大火爆发 ？答案在第二段第5、6行：the fire had started in a baker’s house in Pudding Lane。故正确答案为B。
15. C。【解析】本题是细节题。题目问的是：派角是什么？答案在第二段倒数1、2行：a fire ...ended, so it is said, at Pie Corner。故正确答案为C。
16. B 17. D 18. D 19. A 20. D
21. B 22. C 23. D 24. E 25. A
21.B。【解析】listen（to）“听”。 Listen to the radio为固定用法，这里是进行时态，故答案为B。
24.E。【解析】something“（某些）东西”。 Something about“关于什么的东西”。此为习惯用法。故答案为E。
Help Me to Buy A Spoken English Book
Oct. 16 2007
Dear Li Hua,
It’s long time we haven’t seen each other. I miss you very much. How’s everything going on with you? I am busy preparing for PETS 4.
I would appreciate if you could help me buy PETS English oral textbook which was issued by the Beijing Press, because the books were sold out here.
Drop in when you are free. I often think of those happy days we spent together when we were at University.
Please let me know as soon as possible once you get the book.
My best wishes.