你好,欢迎来到北语网络英语统考培训课程

大学英语模拟真题Test 4

2016-03-29

第一部分:交际用语(共5小题;每小题3分,满分15分)
此部分共有5个未完成的对话,针对每个对话中未完成的部分有4个选项,请从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
1. —I wonder if I could use your computer tonight?
—_________ I’m not using it right now.
A. Sure, go ahead. B. I don’t know.
C. It doesn’t matter. D. Who cares?
2. —Excuse me, could you show me the way to the nearest post office?
—_________ Oh yes! Two blocks away from here at the Green Avenue. You can’t miss it.
A. I beg your pardon? B. What do you mean?
C. You’re welcome. D. Mm, let me think.
3. —Wow! This is a marvelous room! I’ve never known you’re so artistic.
—_________
A. Great, I am very art-conscious. B. Don’t mention it.
C. Thanks for your compliments. D. It’s fine.
4. —Happy Teacher’s Day to you, Mr. Wang!
—_________
A. Thank you. B. All the same.
C. Me, too. D. The same to you.
5. —Hello, may I speak to Mike?
—_________
A. Who are you? B. Sorry, he isn’t in.
C. Thank you very much. D. Yes, here you are.
第二部分:阅读理解(共10小题;每小题3分,满分30分)
此部分共有2篇短文,在第一篇短文后有5个正误判断题,从每题后的两个选项中选出正确答案;在第二篇短文后有5个问题。请从每个问题后的A、B、C、D四个选项中选出正确选项。
Passage 1
In 1920, barely out of his teens, Alfred Hitchcock went to work for an American film company which had opened a studio in Islington, London. His first job at the studio was writing captions (脚本) for silent movies. Within two years, he was writing scripts(剧本) and working as an assistant director.
For the rest of the 1920s, Hitchcock worked on one film after another in Britain and Germany. Filming was often a rough-and-ready(匆忙做成的) affair and the assistant director was required to step in and plug gaps. A cameraman went missing, Hitchcock became a cameraman. A scene needed rewriting, Hitchcock rewrote it. Someone needed to be in charge of money when the film crew was on location, Hitchcock looked after the money.
At the same time, this being the era of silent movies, Hitchcock was learning the language of cinema: telling a story-not through dialogue, but through visual images(视觉影象). This led to his success later.
When he began to direct his own films, first in Britain and later in Hollywood, he was determined to make films that held the audience's attention and kept tension(紧张感). He succeeded. Hitchcock's ability to put you on the edge of your seat makes him one of the greatest makers of suspense(悬念) movies.
6. Alfred Hitchcock's first job at the studio was writing captions for silent movies.
A.T B. F
7. According to the context, "step in and plug gaps" (in Line 3, Para. 2) means asking for one's help.
A.T B. F
8. Telling a story through dialogue prepared Hitchcock for his success later.
A.T B. F
9. He was determined to draw the audience's attention and keep tension in his film-making.
A.T B. F
10. He had taken up different jobs before he succeeded.
A.T B. F
Passage 2
Pepys and his wife had asked some friends to dinner on Sunday, September 2nd, 1666. The servants were up very late on the Saturday evening, getting everything ready for the next day, and while they were busy they saw the glow of a fire start in the sky. By 3 o’clock on the Sunday morning, the glow had become so bright that one of the servants, Jane, woke her master to see it. Pepys went to the window to watch it. It seemed fairly far away, so after a time he went back to bed. When he got up in the morning, it looked as though the fire was dying down, though he could still see some flames. So he set to work to tidy his room and put his things back where he wanted them after the servants had cleaned everything.
While he was doing this, Jane came in to say that she had heard that the fire was a bad one: three hundred houses had been burned down in the night and the fire was still burning. Pepys went out to see for himself. He went to the Tower of London and climbed up on a high part of the building so that he could see what was happening. From there, Pepys could see that it was, indeed, a bad fire and that even the houses on London Bridge were burning. Someone told him that the fire had started in a baker’s house in Pudding Lane, and then the flames had quickly spread to the other houses in the narrow lane. So began the Great Fire of London, a fire that lasted nearly five days, destroyed most of the old city and ended, so it is said, at Pie Corner.
11. The servants were up very late because _______.
A. they were chatting B. they were having a party
C. they were preparing for a dinner D. they were watching a fire
12. Pepys went back to bed because _______.
A. he was not interested in chatting about a fire
B. he did not think the fire was anything special
C. the fire was far away
D. the fire had died down
13. When Pepys was tidying his room and things, Jane came in and told him that _______.
A. the fire was dying down B. the fire had been put out
C. the fire was a bad one D. no flame could be seen
14. The fire started _______.
A. on London Bridge
B. in a baker’s house
C. because the lane was too narrow to allow people to come to help
D. because people could not get enough water to put it out
15. Pie Corner was _______.
A. the site of the Tower of London B. the site of the Great Fire of London
C. the place where the fire ended D. the place where Pepys lived
第三部分:词汇与结构(共5小题;每小题2分,满分10分)
此部分共有5个未完成的句子,针对每个句子中未完成的部分有4个选项,请从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
16. Would you like something ________?
A. drink B. to drink C. drinking D. for drinking
17. ________ is the population of Paris?
A. How many B. How much C. How D. What
18. As the busiest woman there, she made ________ her duty to look after all the other people’s affairs in that town.
A. this B. that C. one D. it
19. —Is this your shoe?
—Yes ,but where is ________?
A. the other one B. other one C. another one D. the others
20.The taxi driver always reminds passengers to ________ their belongings when they leave the car.
A. keep B. catch C. hold D. take
第四部分:完形填空(共5小题;每小题2分,满分10分)
以下短文中共包含5个未完成的句子,针对每个句子中空缺部分有5个选项,请从A、B、C、D 、E五个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Mr. Clarke works in a middle school. He likes reading and often borrows some books from the library. He keeps 21 to the radio every morning and reading newspapers after supper. So he knows much and teaches well. His students worship(崇拜)him very much.
Mike, Mr. Clarke's little son, is only nine. He 22 likes reading books. And he often asks his father some questions. Mr. Clarke always thinks he's too 23 to understand him and chooses the easiest ones to answer. Of course the boy is not pleased with that.
One day Mike read 24 about the lights and was interested in it. When his father told him to do some housework, he went on thinking of it. He asked him 25 questions, and his father answered all. Then his father said proudly, "Fathers always know more than sons!"
The boy thought for a while and said, "I don't think so!"
21. A. a few B. listening C. also D. young E. something
22. A. a few B. listening C. also D. young E. something
23. A. a few B. listening C. also D. young E. something
24. A. a few B. listening C. also D. young E. something
25. A. a few B. listening C. also D. young E. something
第五部分:英译汉(共4小题;每小题5分,满分20分)
请把下列4句英文翻译成中文。
26. Ted and William have lived under the same roof for five years.

27. Does the computer have instructions on it?

28. Don’t you think smoking is harmful to your health?

29. But competitive swimming is just over one hundred years old.

第六部分:写作(满分15分)
根据下面所给的题目用英语写出一篇不少于80词的短文。
30. Help Me to Buy A Spoken English Book
(1)介绍你的近况。
(2)请他帮你买英语口语书。
(3)欢迎他方便时来访。

Test 4

第一部分:交际用语
1. A 2. D 3. C 4. A 5. B
第二部分:阅读理解
6. A 7. B 8. B 9. A 10.A 11. C 12. C 13. C 14. B 15. C
Passage 1
【参考译文】
1920年,刚过19岁的阿尔弗雷德·希区柯克去了一家美国电影公司在伦敦的伊斯灵顿设立的电影棚工作。他在电影棚的第一份工作就是为无声电影写脚本。两年间,他一直在写剧本,并担任着导演助理的工作。在20年代的之后几年里,他在英国和德国从一部电影辗转于另一部电影。电影的拍摄是件很匆忙的事,导演助理就需要随时介入以填补空缺。摄影师不在时,希区柯克就是摄影师。有镜头需要改写时,希区柯克就去改写。当剧组拍外景而又需要人管钱时,希区柯克就去管钱。
与此同时,在这个无声电影的时代,希区柯克学习了电影的语言:叙述故事——不是通过对话,而是通过视觉影像。这促成了他后来的成功。
当他开始执导自己的电影时,起初在英国后来在好莱坞,他决定制作能够抓住观众注意力并吊起他们紧张感的电影。他成功了。希区柯克那种让你“提心吊胆”的能力使他成为最伟大的悬念电影制作人之一。
【答案解析】
6.A。【解析】题目说的是:阿尔弗雷德·希区柯克在电影棚的第一份工作就是为无声电影写脚本。答案在第1段的2、3行:His first job at the studio was writing captions (脚本) for silent movies。故该说法正确。
7. B。【解析】题目说的是:根据上下文得知,"step in and plug gaps" (in Line 3, Para. 2)的意思是寻求某人帮助。由文章上下文可以看出"step in and plug gaps" 的意思是(某人)介入并填补(某人)空缺。故该说法错误。
8. B。【解析】题目说的是:通过对话叙述故事为希区柯克之后的成功做了准备。答案在第2段的2、3行:telling a story-not through dialogue, but through visual images(视觉影象). This led to his success later.故该说法错误。
9. A。【解析】题目说的是:他决定用自己的电影制作方式抓住观众的注意力,并让他们保持紧张的情绪。答案在第4段的1、2行:he was determined to make films that held the audience's attention and kept tension(紧张感)。故该说法正确。
10. A。【解析】题目说的是:他成功之前做过很多不同的工作。文章中说,他写过脚本,做过导演助理等。故该说法正确。
Passage 2
【参考译文】
佩皮斯和妻子邀请了一些朋友在1666年9月2日的周日聚餐。周六晚上,仆人们睡得很晚,他们要把第二天的一切准备好。当他们忙碌的时候,看到天空有火的辉光。周日凌晨3点的时候,辉光变得如此的明亮,一个叫简的仆人叫醒主人来看。佩皮斯走到窗口,它看起来很遥远,所以片刻后他又回去睡觉。当他早晨起床后,发现那团火好像要熄灭了,但是还可以看到一些火焰。仆人们把一切都打扫干净之后,他开始打扫自己的房间,把所有东西都摆放在合适的位置。
正在这时候,简进来了告诉他,她听说那场大火很糟糕,已经在夜里烧毁了300座房子, 并且还在继续燃烧。佩皮斯走出去看个究竟。他去了伦敦塔并爬到了这座建筑较高的地方,以便能够看清正在发生的一切。站在那上面,佩皮斯看到这确实是一场糟糕的大火,就连伦敦桥上的房子也在燃烧。有人告诉他这场火源自普丁巷的一个面包房,随后很快波及到这条窄巷里的其他房子。从而,这场持续了将近5天的火灾引起了伦敦的大火,在很大程度上毁坏了这座古城,据说最后在派角熄灭了。
【答案解析】
11. C。【解析】本题是细节题。题目问的是:仆人到了很晚还醒着是因为什么?答案在第一段第1、2行:Pepys and his wife had asked some friends to dinner on Sunday, September 2nd, 1666. The servants were up very late on the Saturday evening, getting everything ready for the next day。故正确答案为C。
12. C。【解析】本题是细节题。题目问的是:佩皮斯又回去睡觉是因为什么?答案在第一段第5、6行:It seemed fairly far away, so after a time he went back to bed。故正确答案为C。
13. C。【解析】本题是细节题。题目问的是:当佩皮斯在打扫自己的房间和东西时,简走进来告诉了他什么?答案在第二段第1行:While he was doing this, Jane came in to say that she had heard that the fire was a bad one。故正确答案为C。
14. B。【解析】本题是细节题。题目问的是:大火爆发 ?答案在第二段第5、6行:the fire had started in a baker’s house in Pudding Lane。故正确答案为B。
15. C。【解析】本题是细节题。题目问的是:派角是什么?答案在第二段倒数1、2行:a fire ...ended, so it is said, at Pie Corner。故正确答案为C。
第三部分:词汇与结构
16. B 17. D 18. D 19. A 20. D
第四部分:完形填空
21. B 22. C 23. D 24. E 25. A
【参考译文】
克拉克先生在一所中学教书。他喜欢看书,并经常从图书馆借书。他习惯每天早上听广播,晚饭后看报纸。所以他学识广博,教得很好。他的学生都很崇拜他。
克拉克先生的小儿子迈克刚刚九岁。他也很喜欢看书。而且他经常向父亲请教一些问题。克拉克先生总是认为他还太小,无法理解他的话,所以总是挑一些最简单问题的回答。当然,小男孩对此颇为不满。一天,迈克读了一些光学方面的书,且看的津津有味。当他父亲让他去做作业的时候,他依然沉浸其中,继续思考。他问了几个问题,他的父亲一一作答。然后他父亲得意地说:“父亲总是比儿子懂的多!”
男孩想了一会儿说:“我可不这么想!”
【答案解析】
21.B。【解析】listen(to)“听”。 Listen to the radio为固定用法,这里是进行时态,故答案为B。
22.C。【解析】also“也”。根据上下文可知他像他父亲一样也喜欢看书。故答案为C。
23.D。【解析】young“年轻,年幼”。由上下文可知,迈克刚九岁,克拉克先生认为他无法理解他的话,并只挑最简单的问题回答,应该是认为他还太小。故答案为D。
24.E。【解析】something“(某些)东西”。 Something about“关于什么的东西”。此为习惯用法。故答案为E。
25.A。【解析】a few“少量的,一点,几个”。用于修饰可数名词。故答案为A。
第五部分:英译汉
26. 泰德和威廉已经在同一个屋檐下生活了五年了。
27. 计算机自身有操作说明吗?
28. 难道你不认为吸烟对你的健康有害吗?
29. 但是竞技游泳只有一百多年的历史。
第六部分:写作
【参考范文】
Help Me to Buy A Spoken English Book
Oct. 16 2007
Dear Li Hua,
It’s long time we haven’t seen each other. I miss you very much. How’s everything going on with you? I am busy preparing for PETS 4.
I would appreciate if you could help me buy PETS English oral textbook which was issued by the Beijing Press, because the books were sold out here.
Drop in when you are free. I often think of those happy days we spent together when we were at University.
Please let me know as soon as possible once you get the book.
My best wishes.

                                         Yours truly,
                                         Wang Lei

关闭页面

联系客服 010-82303579 15110172678 QQ:2314976064 2314976064@qq.com

扫二维码更多资讯

北京语言大学网络教育学院 版权所有 Copyright©2014 All rights reserved 京ICP备05066848号-9 京公网安备110105001512