你好,欢迎来到北语网络英语统考培训课程

大学英语模拟真题Test 3

2016-03-29

第一部分:交际用语(共5小题;每小题3分,满分15分)
此部分共有5个未完成的对话,针对每个对话中未完成的部分有4个选项,请从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
1. —_________
—Well, they got there last Wednesday. So about a week.
A. When did your parents arrive at Paris?
B. How long have your parents been in Paris?
C. Did your parents arrive at Paris last Wednesday?
D. When will your parents go to Paris?
2. —How often do you go dancing?
—_________
A. I will go dancing tomorrow. B. Yesterday.
C. Every other day. D. I’ve been dancing for a year.
3. —You know, I have three kids now.
—_________
A. Well, I’ve grown a mustache. B. That’s terrific!
C. Say, you’ve really changed your hair. D. Well, I gave up drinking.
4. —Madam, do all the buses go downtown?
—_________
A. Wow, you got the idea. B. No, never mind.
C. Pretty well, I guess. D. Sorry, I’m new here.
5. —Don’t take too long at the coffee shop. It’s 14:15.
—_________
A. I’ll think it over. B. I see. We have 30 minutes left.
C. That’s very kind of you. D. I’m afraid so.

第二部分:阅读理解(共10小题;每小题3分,满分30分)
此部分共有2篇短文,在第一篇短文后有5个正误判断题,从每题后的两个选项中选出正确答案;在第二篇短文后有5个问题。请从每个问题后的A、B、C、D四个选项中选出正确选项。
Passage 1
We are busy talking about and using the Internet,but how many of us know the history of the Internet?
any people are surprised when they find that the Internet was set up in the 1960s. At that time,computers were large and expensive. Computer network didn't work well. If one computer in the network broke down,then the whole network stopped. So a new network system had to be set up. It should be good enough to be used by many different computers. If part of the network was not working,information could be sent through another part. In this way computer network system would keep on working on the time.
At first the Internet was only used by the government,but in the early 1970s,universities,hospitals and banks were allowed to use it too. However,computers were still very expensive and the Internet was difficult to use. By the start of the 1990s,computers became cheaper and easier to use. Scientists had also developed software that made "surfing" in the Internet more convenient.
Today it is easy to get on-line and it is said that millions of people use the Internet every day. Sending e-mail is more and more popular among students.
The Internet has now become one of the most important parts of people's life
6. The Internet has a history of more than forty years.
A.T B. F
7. A new network system was set up to make computers cheaper.
A.T B. F
8. At first the Internet was only used by the government.
A.T B. F
9. Software made "surfing" the Internet more convenient.
A.T B. F
10. Today it's still not easy to get on-line.
A.T B. F
Passage 2
Many people who work in London prefer to live outside it, and to go in to their offices or schools every day by train, car or bus, even though this means they have to get up early in the morning and reach home late in the evening.
One advantage of living outside London is that houses are cheaper. Even a small flat in London without a garden costs quite a lot to rent. With the same money, one can get a little house in the country with a garden of one’s own.
Then, in the country one can really get away from the noise and hurry of busy working lives. Even though one has to get up earlier and spend more time in trains or buses, one can sleep better at night and during weekends and on summer evenings, one can enjoy the fresh, clean air of the country. If one likes gardens, one can spend one’s free time digging, planting, watering and doing the hundred and one other jobs which are needed in a garden. Then, when the flowers and vegetables come up, one has got the reward together with those who have shared the secret of Nature.
Some people, however, take no interest in country things: for them, happiness lies in the town, with its cinemas and theatres, beautiful shops and busy streets, dance-halls and restaurants. Such people would feel that their life was not worth living if they had to live it outside London. An occasional walk in one of the parks and a fortnight’s (two weeks) visit to the sea every summer is all the country they want: the rest they are quite prepared to leave to those who are glad to get away from London every night.
11. Which of the following statements is NOT true?
A. People who love Nature prefer to live outside the city.
B. All the people who work in London prefer to live in the country.
C. Some people enjoying city life prefer to work and live inside London.
D. Many nature lovers, though working in London, prefer to live outside the city.
12. With the same money needed for _______, one can buy a little house with a garden in the country.
A. getting a small flat with a garden B. having a small flat with a garden
C. renting a small flat without a garden D. buying a small flat without a garden
13. When the garden is in blossom, the one _______ has been rewarded.
A. living in the country
B. having spent time working in the garden
C. having a garden of his own
D. having been digging, planting and watering
14. People who think happiness lies in the city life would feel that _______ if they had to live outside London.
A. their life was meaningless B. their life was invaluable
C. they didn’t deserve a happy life D. they were not worthy of their happy life
15. The underlined phrase get away from in the 3rd paragraph refers to _______.
A. deal with B. do away with
C. escape from D. prevent from

第三部分:词汇与结构(共5小题;每小题2分,满分10分)
此部分共有5个未完成的句子,针对每个句子中未完成的部分有4个选项,请从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
16. The ________is just around the corner and you won’t miss it.
A. bicycle’s shop B. bicycle shop C. bicycles shop D. bicycles’ shop
17. Some architectural designs are better than ________.
A. others B. another C. the other D. the rest
18. How much has the company ________ this year?
A. brought in B. brought down C. brought out D. brought out
19. The old houses are being pulled down to ________ a new office block.
A. make room for B. make use of C. take the place of D. supply with
20. The Chinese women volleyball players ________ both in and out of China.
A. are thought good of B. are highly thought of
C. are well thought D. are ill thought of

第四部分:完形填空(共5小题;每小题2分,满分10分)
以下短文中共包含5个未完成的句子,针对每个句子中空缺部分有5个选项,请从A、B、C、D 、E五个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

Traffic accidents killed more than 104,000 people in China last year. Chinese cities have more cars than before. Every day many people are 21 while they cross the road. Most of 22 are old people and children. Old people are often killed because they usually can't see clearly or hear very well. 23 are killed because they are careless.
A car, truck or bus can't stop very quickly if it is going very fast. The faster a car is traveling, the longer it takes to stop. But people walking in the street do not always understand this. It's 24 for people to know how fast a car is traveling.
The new traffic laws were put into use 25 May 1st, 2004. The new traffic laws will make the streets safer for walking and driving.

21.A. killed B. on C. children D. difficult E. them
22.A. killed B. on C. children D. difficult E. them
23.A. killed B. on C. children D. difficult E. them
24. A. killed B. on C. children D. difficult E. them
25.A. killed B. on C. children D. difficult E. them

第五部分:英译汉(共4小题;每小题5分,满分20分)
请把下列4句英文翻译成中文。
26.Would you please help me with this heavy box?

27.All that glitters is not gold.

28.He has taught English in this university ever since he moved to this city.

29. Everyone was in bed except me.

第六部分:写作(满分15分)
根据下面所给的题目用英语写出一篇不少于80词的短文。
30. A Get-together on May Day Holiday
(1)了解对方近日的情况。
(2)你的近况并通知他(她);五一长假有一个同学聚会。
(3)邀请对方参加。

Test 3
第一部分:交际用语
1. B 2. C 3. B 4. D 5. B
第二部分:阅读理解
6. A 7. B 8. A 9. A 10.B 11. B 12. C 13. B 14. A 15. C
Passage 1
【参考译文】
我们忙于谈论和使用因特网,但是我们之中又有多少人了解它的历史呢?
当知道因特网建立于上世纪60年代的时候很多人都很吃惊。那时的电脑体型庞大且价格昂贵。电脑网络也运转不畅。只要网络上有一台电脑坏掉,整个网络就会陷于停顿。所以一套新的网络系统亟待建立。它需要好到能够运行于不同的电脑。如果网络的一部分不能运行,信息也可以通过其它部分进行传递。这样电脑网络就可以持续运行。
起初,网络只被应用于政府机构,不过,在20世纪70年代初期,它在大学、医院及银行也得到推广。然而,电脑依然非常昂贵,网络也不怎么好用。从20世纪90年代开始,电脑价格变得比以前便宜,网络也变得好用了。科学家还开发了一套软件,网上冲浪也更加便利了。
现在上网变得很容易,据说每天都有几百万人在用因特网。发邮件在学生中也越来越流行。
现在,因特网已经成为人们生活中最重要的组成部分之一了。
【答案解析】
6. A。【解析】题目说的是:因特网已经有超过四十年的历史了。答案在第2段第1行:Many people are surprised when they find that the Internet was set up in the 1960s。故该说法正确。
7. B。【解析】题目说的是:新网络系统的建立是为了让电脑变得更便宜。答案在第2段2、3、4行:Computer network didn't work well. If one computer in the network broke down,then the whole network stopped. So a new network system had to be set up.由此可知,新网络系统的建立是为了让网络更顺畅。故该说法错误。
8. A。【解析】题目说的是:起初网络只被应用于政府机构。答案在第3段第1行:At first the Internet was only used by the government。故该说法正确。
9. A。【解析】题目说的是:软件使得网上冲浪更加便利。答案在第3段第4行:Scientists had also developed software that made "surfing" in the Internet more convenient。故该说法正确。
10. B。【解析】题目说的是:现在上网依然很不方便。答案在第4段第1行:Today it is easy to get on-line。故该说法错误。
Passage 2
【参考译文】
很多在伦敦工作的人都喜欢住在伦敦以外的地区,然后每天乘地铁,公交或自己开车去公司或学校。 尽管住在伦敦外意味着他们需要早起和晚归。
住在伦敦外的一大好处是那儿的房价便宜。在伦敦市区,租一个没有花园的小公寓租金都非常贵。花同等的钱,人们可以在郊区买一个带花园的小房子。
其次,住在郊区人们可以远离城市的喧嚣和紧张的工作节奏。尽管他们需要更早起而且花更多时间在上班路上,但是他们可以在晚上拥有更好的睡眠,而且在周末和夏天的晚上,他们可以享受乡间新鲜、清新的空气。对于喜欢花园的人,他们可以闲暇时在那里进行松土,种植物和浇灌等等各种适合花园里需要的劳动。当花儿或蔬菜长出来的时候,他们可以和这些知晓大自然秘密的植物一起享受丰收的喜悦。
然而也有一部分人不喜欢住在郊区,他们需要在城里的影院,剧院,华丽的商店,喧闹的街头,娱乐场所和餐馆找到自己的乐趣。如果这些人住在伦敦郊区,他们会觉得生活很没意义。 对于他们而言,偶尔的在公园散散步加上暑期两周的海边度假就是所需的所有乡村生活。其他时间的静僻生活,他们很愿意留给那些愿意住在郊区的人享受。
【答案解析】
11. B。【解析】本题是细节题。题目问的是:以下说法哪个不正确?答案在第一段第1行:Many people who work in London prefer to live outside it。故正确答案为B。
12. C。【解析】本题是细节题。题目问的是:用与什么同样的钱,人们可以在郊区买一个带花园的小房子?答案在第二段第1、2、3行:Even a small flat in London without a garden costs quite a lot to rent. With the same money, one can get a little house in the country with a garden of one’s own。故正确答案为C。
13. B。【解析】本题是细节题。题目问的是:当花园鲜花盛开时,谁能获得收获?答案在第三段第4、5、6、7行:If one likes gardens, one can spend one’s free time digging, planting, watering and doing the hundred and one other jobs which are needed in a garden. Then, when the flowers and vegetables come up, one has got the reward together with those who have shared the secret of Nature。故正确答案为B。
14. A。【解析】本题是细节题。题目问的是:对于那些觉得幸福在于城市生活的人们,如果他们必须住在伦敦外,他们会觉得怎么样?答案在最后一段第2行:Such people would feel that their life was not worth living if they had to live it outside London。故正确答案为A。
15. C。【解析】本题是词汇题。题目问的是:第三段加下画线的短语“get away from”指的是什么?“get away form”意思是“远离”。故正确答案为C。
第三部分:词汇与结构
16. B 17. A 18. A 19. A 20. B
第四部分:完形填空
21. A 22. E 23. C 24. D 25. B
【参考译文】
去年,中国有超过104,000人死于交通事故。中国城市的汽车数量比以前增加了很多。每天都有人在过马路时死于非命。其中大多数人是老人和孩子。老人被撞是因为他们经常看不清或听不清。孩子们则是因为粗心大意。
汽车,卡车或公交车开得很快的时候不能马上停下来。车开得越快刹车距离就越长。但是路上的行人并不总是明白这个道理。要知道一辆汽车开得有多快不是那么容易的事。
新的交通法规从2004年5月1日开始实施。它将会使交通出行变得更加安全。
【答案解析】
21.A。 【解析】kill“杀死,杀害”。根据下面的Old people are often killed because they usually can't see clearly or hear very well可知这里应为killed,即kill的被动语态。故答案为A。
22.E。【解析】them“他们”。根据上句Every day many people are killed可知,此处应为表示many people的代词。故答案为E。
23.C。【解析】children“儿童,孩子们”。根据上下文可知,此处意为孩子被撞是因为他们粗心大意。故答案为C。
24.D。【解析】difficult“困难,不容易”。根据上下文可知,人们被撞的原因是因为要知道汽车行驶的速度并不那么容易。故答案为D。
25.B。【解析】on(日期)“在……”。On在日期前面表示在哪天。此为固定用法。故答案为B。
第五部分:英译汉
26. 你能帮我搬一下这个很沉的箱子吗?
27. 闪光的东西,未必都是金子。
28. 他自从移居到这座城市以来就一直在这所大学教英语。
29. 除了我,所有人都上床了。
第六部分:写作
【参考范文】
A Get-together on May Day Holiday
April 15, 2007
Dear Wang Hong:
How is everything getting along with you? It is almost one year since we graduated from university. I miss you very much. What have you been doing all these days?
I have been a middle school teacher in my hometown since graduation. Teaching always keeps me busy, but I like my students and I love teaching, you know. So everything is fine here. There will be a former classmates’ getting together during this May Day holiday at my school.
You are my best friend. I never forget those happy days we spent together. I hope you can come to my school when the time is due and you are free.
I am looking forward to your reply.
                                                   Yours truly,
                                                   Li Hua

关闭页面

联系客服 010-82303579 15110172678 QQ:2314976064 2314976064@qq.com

扫二维码更多资讯

北京语言大学网络教育学院 版权所有 Copyright©2014 All rights reserved 京ICP备05066848号-9 京公网安备110105001512