你好,欢迎来到北语网络英语统考培训课程

2018年4月大学英语B模拟1

2020-05-26

一、交际英语

1.- I'm looking for a shirt for my father.

- _________

A.What size do you wear?

B.What can I do for you?

C.How about this one?

D.What size does your father wear?

答案:D

2.- We are going to have a singing party tonight. Would you like to join us?

- ________

A.I'm afraid not, because I have to go to an important meeting.

B.Of course not. I have no idea.

C.No, I can't.

D.That's all set.

答案:A

3.- I wonder if I could use your computer tonight?          

- ___________ I'm not using it right now.

A.Sure, here you are.

B.I don't know.

C.It doesn't matter.

D.Who cares?

答案:A

4.- What a beautiful dress you have on today!

- _________

A.It is suitable for me.

B.No, it isn't.

C.You want to have one, too?

D.Thank you.

答案:D

5.- Is that seat taken?

- _________

A.Please don't worry.

B.I don't think so.

C.Why not?

D.It's very nice.

答案:B

二、阅读理解

Americans with small families own a small car or a large one. If both parents are working, they usually have two cars. When the family is large, one of the cars is sold and they will buy a van (住房汽车).

A small car can hold four persons and a large car can hold six persons but it is very crowded. A van hold seven persons easily, so a family of three children could ask their grandparents to go on a holiday travel. They could all travel together.

Mr. Hagen and his wife had a third child last year. This made them sell a second car and buy a van. There are seven seats in the van, and the sixth and seventh seats are used to put other things, for a family of five must carry many suitcases when they travel. When they arrive at their grandparents' home, the suitcases are brought into the two seats can then carry the grandparents.

Americans call vans motor homes. A motor home is always used for holidays. When a family are traveling to the mountains or to the seaside, they can live in their motor home for a few days or weeks. All the members of a big family can enjoy a happier life when they are traveling together. That is why motor homes have become very popular. In America there are many parks for motor homes.

6.From the passage, a van is also called a motor home.

A.T

B.F

答案:A

7.Before Mr. Hagen and his wife bought a van, they built a new place for a van.

A.T

B.F

答案:B

8.A motor home is usually owned by a family with more than two children.

A.T

B.F

答案:A

9.Americans usually use motor homes to drive their children to school every day.

A.T

B.F

答案:B

10.Motor homes have become popular because they can let families have a happier life when they go out for their holidays.

A.T

B.F

答案:A

Many people who work in London prefer to live outside it, and to go in to their offices or schools every day by train, car or bus, even though this means they have to get up early in the morning and reach home late in the evening.  

One advantage of living outside London is that houses are cheaper. Even a small flat in London without a garden costs quite a lot to rent. With the same money, one can get a little house in the country with a garden of one’s own.  

Then, in the country one can really get away from the noise and hurry of busy working lives. Even though one has to get up earlier and spend more time in trains or buses, one can sleep better at night and during weekends and on summer evenings, one can enjoy the fresh, clean air of the country. If one likes gardens, one can spend one’s free time digging, planting, watering and doing the hundred and one other jobs which are needed in a garden. Then, when the flowers and vegetables come up, one has got the reward together with those who have shared the secret of Nature.  

Some people, however, take no interest in country things: for them, happiness lies in the town, with its cinemas and theatres, beautiful shops and busy streets, dance-halls and restaurants. Such people would feel that their life was not worth living if they had to live it outside London. An occasional walk in one of the parks and a fortnight’s (two weeks) visit to the sea every summer is all the country they want: the rest they are quite prepared to leave to those who are glad to get away from London every night.  

11.Which of the following statements is NOT true?_________

A.People who love Nature prefer to live outside the city.  

B.People who work in London prefer to live in the country.  

C.Some people enjoying city life prefer to work and live inside London.  

D.Many nature lovers, though working in London, prefer to live outside the city.  

答案:B

12.With the same money ________, one can buy a little house with a garden in the country.

A.getting a small flat with a garden

B.having a small flat with a garden

C.renting a small flat without a garden

D.buying a small flat without a garden

答案:C

13.When the garden is in blossom, it means that one ________ has been rewarded.

A.living in the country

B.having spent time working in the garden

C.having a garden of his own

D.having been digging, planting and watering

答案:B

14.People who think happiness lies in the town would feel that _______ if they had to live  outside London.  

A.their life was meaningless

B.their life was invaluable

C.they didn’t deserve a happy life

D.they were not worthy of their happy life

答案:A

15.The underlined phrase get away from in the 3rd paragraph refers to ________.

A.deal with

B.do away with

C.escape from

D.prevent from   

答案:C

三、词汇与语法

16.Some TV programs are interesting but some others are ______ and full of violence.

A.frightening

B.frightened

C.to be frightening

D.to be frightened

答案:A

17.Could you tell us _______her aunt will stay here?

A.that

B.what

C.how long

D.where

答案:C

18.I often see ______ the road on his way home.

A.he cross

B.him cross

C.him crossed

D.he crossing

答案:B

19.He asked the waiter ________ the bill.

A.on

B.of

C.for

D.after

答案:C

20.His salary as a driver is much higher than ________.

A.a porter

B.is a porter

C.as a porter

D.that of a porter

答案:D

四、完型填空

Social customs and ways of behaving are changing. __21__ was considered impolite many years ago is now acceptable. Just a few years ago, it was thought to be impolite behavior for a man to smoke in the street. No man who thought of himself as being a gentleman __22__ a fool of himself by smoking when a woman was in the room.

Customs __23__ from country to country, but the important thing __24__ is not to do anything that might make other people feel __25__, especially if they are your guests. You are expected to find a way to keep them from feeling foolish.

A.uncomfortable

B.would make

C.to remember

D.What

E.vary

答案:D

A.uncomfortable

B.would make

C.to remember

D.What

E.vary

答案:B

A.uncomfortable

B.would make

C.to remember

D.What

E.vary

答案:E

A.uncomfortable

B.would make

C.to remember

D.What

E.vary

答案:C

A.uncomfortable

B.would make

C.to remember

D.What

E.vary

答案:A

五、英译汉

26.He is sweating all over.

答案:他出了一身汗。

27.I have a pain in my back.

答案:我的背疼。

28.Does the computer have instructions on it?

答案:电脑上面有使用说明吗?

29.The friend saw everything but did not say a single word.

答案:这位朋友看到了一切,却一言不发。

30.Have you seen Tom recently?

答案:最近你看见汤姆了吗?

31.All that glitters is not gold.

答案:闪光的未必都是金子。

六、写作

32.Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。

1.你的主要兴趣和爱好;

2.描述一项兴趣。

My Interests

 

答案:无

 

关闭页面

联系客服 010-82303579 13810422665 QQ:2314976064 2314976064@qq.com

扫二维码更多资讯

北京语言大学网络教育学院 版权所有 Copyright©2014 All rights reserved 京ICP备05066848号-9 京公网安备110105001512