你好,欢迎来到北语网络英语统考培训课程

2018年4月大学英语B模拟2

2020-05-26

一、交际英语

1.- Hello, may I speak to Mr. Clinton?

- _________

A.Yes, I am Clinton.

B.Thank you for calling me.

C.This is Clinton speaking.

D.Yes, who are you?

答案:C

2.- I think he is a good lecturer.

- _________

A.Sorry, it doesn't matter.

B.So do I.

C.Yes. It's a good idea.

D.I don't mind.

答案:B

3.- How was your trip to London, Jane?          

- ___________

A.Oh, wonderful indeed.

B.I went there alone.

C.The guide showed me the way.

D.By plane and by bus.

答案:A

4.- How are you getting on today?

- _________

A.Very well.

B.How do you do?

C.I'm a doctor.

D.Nice to have known you.

答案:A

5.- Is Johnthere?

- _________

A.Speaking.

B.I'm not Mary.

C.Who are you?

D.Mary is well today.

答案:A

二、阅读理解

A man once had a dream about the Black Forest in Germany. In his dream he was walking in the forest when two men ran out and tried to throw him to the ground. He ran off as fast as he could, but they followed him. He reached a place where he saw two roads in front of him, one to the right and the other to the left. Which road should he take? He heard the two men go to the right, and he did so. He ran on and soon came to a small hotel. He was received there kindly and given a room, and he was saved from the two men. That was the dream.

Twenty years later he was really in the Black Forest and, as happened in the dream long ago, two men ran out and tried to throw him down. He ran off, and came to a place with two roads, like in the dream. He remembered the dream and took the road to the right. He soon reached a small hotel, was taken in, and so was safe. His dream of twenty years before had saved his life.

6.The Black Forest is a place in Germany.

A.T

B.F

答案:A

7.When he was walking in the forest, two men ran after him.

A.T

B.F

答案:A

8.Finally he came to another road.

A.T

B.F

答案:B

9.It was someone else that saved the man's life 20 years later.

A.T

B.F

答案:B

10.The story tells us that a dream may come true.

A.T

B.F

答案:A

The residents of 24 Acacia Grove were dissatisfied with the condition of the property, so John Preston called a meeting to discuss things last week. At the meeting John suggested setting up a residents' committee. Everyone was so worried and angry about the agent's inactivity that they agreed, and they elected John as Chairman of the committee. Many residents said that they were tired of telephoning the agent and tired of complaining about the flats. Although the agent was responsible for the flats, they thought that he didn't do enough. Therefore John was asked to write to the agent and say that they were disappointed with the management of the flats.

The next service payment was dueat the end of the month. However, they agreed not to pay it until they were happy with the plans to improve the property. They decided to tell the agent that he must start the work within one month. They all went away very pleased with themselves.

11.Why did John Preston call a meeting last week?

A.Because the residents were dissatisfied with the present residents' committee.

B.Because the residents were dissatisfied with the bad management of the flats.

C.Because some residents requested to change the present residents' committee.

D.Because he wanted to become Chairman of the committee.

答案:B

12.Who elected John as Chairman of the committee?

A.The agent.

B.The residents.

C.The committee.

D.Acacia Grove.

答案:B

13.What does the word "inactivity" mean in the third sentence in Para. 1?

A.Weakness

B.Progress

C.State

D.Lack of actions

答案:D

14.What does the word "due" mean in the first sentence of Para. 2?

A.to be paid

B.proper

C.owed

D.large

答案:A

15.When did they agree to pay the next service payment?

A.At the end of the month.

B.Within one month.

C.When they were happy with the plans to improve the property.

D.The agent would tell them.

答案:C

三、词汇与语法

16.Some TV programs are interesting but some others are ______ and full of violence.

A.frightening

B.frightened

C.to be frightening

D.to be frightened

答案:A

17.We moved to the front row _____we could hear and see better.

A.so as

B.so that

C.because

D.such that

答案:B

18.- Do you want to wait?

- Five days ________ too long for me to wait.

A.was

B.were

C.is

D.are

答案:C

19.I would like to do the job _____ you don’t force me to study.

A.in case

B.although

C.though

D.as long as

答案:D

20.The grey building is the place where the workers live, and the white building is the place where the spare parts _____.

A.are producing

B.are produced

C.produced

D.being produced

答案:B

四、完型填空

Mr Brown and his wife had a small bar(酒吧) near a railway station. The bar didn't close until midnight because people came to drink while they were ___21___ for trains. So the business was good.

At two o'clock one morning, a man was ___22___ sitting at the table in the bar. He was sleeping. Mr Brown's young wife wanted to go to ___23___. She looked around the bar several times, but the man kept sleeping. Then at last she went to her husband and said to him, “You have tried to wake that man several times, and he isn't drinking anything. Why haven't you sent him away? It's too ___24___.”

“Oh, no, I don't want to send him away,” he answered ___25___ a smile. “You know, each time I woke him up, he gave me five pounds. Then he went to sleep again.”

A.late

B.waiting

C.with

D.still

E.bed

答案:B

A.late

B.waiting

C.with

D.still

E.bed

答案:D

A.late

B.waiting

C.with

D.still

E.bed

答案:E

A.late

B.waiting

C.with

D.still

E.bed

答案:A

A.late

B.waiting

C.with

D.still

E.bed

答案:C

五、英译汉

26.If you travel by ship across the Pacific, you cross the international date line(国际日期变更线).

答案:如果你乘船航行穿越太平洋,你会穿过国际日期变更线。

27.We're running behind schedule by about 15 minutes.

答案:我们大约误点十五分钟。

28.Jack works much harder than before.

答案:杰克学习比以前努力多了。

29.I hope we can have some snow this winter.

答案:我希望今年冬天会下点雪。

30.Have you seen Tom recently?

答案:最近你看见汤姆了吗?

31.How are you doing these days?

答案:这些日子你怎么样?

六、写作

32.Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。

 

My View on Luck

1.一些人把成功归于运气;

2.另一些人把运气看作是努力的结果;

3.我的看法。

答案:无

 

关闭页面

联系客服 010-82303579 13810422665 QQ:2314976064 2314976064@qq.com

扫二维码更多资讯

北京语言大学网络教育学院 版权所有 Copyright©2014 All rights reserved 京ICP备05066848号-9 京公网安备110105001512