你好,欢迎来到北语网络英语统考培训课程

2018年4月大学英语B模拟3

2020-05-26

一、交际英语

1.- Haven't seen you for ages. Let's have a get-together next week.

- __________

A.Great idea.

B.Welcome!

C.Yes, of course.

D.No, thanks.

答案:A

2.- We are going to have a singing party tonight. Would you like to join us?

- ________

A.I'm afraid not, because I have to go to an important meeting.

B.Of course not. I have no idea.

C.No, I can't.

D.That's all set.

答案:A

3.- Congratulations! You won the first prize in today's speech contest.

- ________

A.Yes, I beat the others.

B.No, no, I didn't do it well.

C.Thank you.

D.It's a pleasure.

答案:C

4.- I think he is a good lecturer.

- _________

A.Sorry, it doesn't matter.

B.So do I.

C.Yes. It's a good idea.

D.I don't mind.

答案:B

5.- What day is today?

- _________

A.It's March 6.

B.It's a fine day today.

C.It's March.

D.It's Monday.

答案:D

二、阅读理解

On Christmas Eve 1971, Julia Smith was taking a flight in Peru with her mother to join her father, a professor, who was an expert on the jungle and plants and animals living there. Unfortunately, the plane crashed in a storm. The passengers all died except Julia who only had a few cuts. She was determined to survive. She had no map, only a bag of sweets and her torn clothes. She found a stream and followed it, trying to keep in the shade as much as possible, because she had no hat. For ten days, she walked along the river, eating fruits from the trees. At night she slept near the river bank, on the ground which was wet from the rain. She often felt weak, but she refused to give up. On the 10th day, she arrived at a small hut. The three Indian hunters who visited the hut every two weeks rescued her and took her by boat to a small village from where she was flown to a hospital. She was safe at last.

6.Julia was taking a flight in Peru to be with her mother on Christmas.

A.T

B.F

答案:B

7.Julia survived the accident after the plane crashed.

A.T

B.F

答案:A

8.Julia tried to stay in the shade when she walked along the river to avoid wild animals.

A.T

B.F

答案:B

9.The three Indian hunters drove Julia to a hospital.

A.T

B.F

答案:B

10.Julia Smith was taking a flight in Peru on Christmas Eve 1971.

A.T

B.F

答案:A

One day a bookseller(书商)let a big box of books fall on his foot. "Go to see the doctor," said his wife. "No, "he said. "I'll wait until the doctor comes into the shop next time. Then I'll ask him about my foot. If I go to see him, I'll have to pay him."

On the next day the doctor came into the shop for some books. When the bookseller was getting them ready, he told the doctor about his bad foot. The doctor looked at it.

"You must put that foot in hot water every night. Then you must put something on it," said the doctor.

He took out a piece of paper and wrote on it. "Buy this and put it on the foot before you go to bed every night," he said.

"Thank you," said the bookseller. "And now, sir, here are your books."

"How much?" said the doctor.

"Two pounds."

"Good," said the doctor. "I shall not have to pay you anything."

"Why?" asked the bookseller.

"I told you about your foot. I want two pounds for that. If people come to my house, I ask them to pay one pound for a small thing like that. But when I go to their houses, I want two pounds. And I came here, didn't I?"

11.What happened to the bookseller one day?

A.He lost a box of books.

B.His foot was wounded by a box of books.

C.He lent the doctor a box of books.

D.He sold out all his books.

答案:B

12.The bookseller's wife asked him ______.

A.to go out for some medicine

B.to send somebody for a doctor

C.to go to see the doctor

D.to wait for the doctor to come

答案:C

13.The bookseller didn't take his wife's advice because ______.

A.he was afraid of the doctor

B.he didn't like to take medicine

C.he couldn't walk by himself

D.he didn't want to pay the doctor

答案:D

14.The doctor paid ______ for the books.

A.one pound

B.two pounds

C.nothing

D.something

答案:C

15.The bookseller paid ______ money for seeing the doctor in the end.

A.more

B.less

C.the same amount of

D.no

答案:A

三、词汇与语法

16.The factory _______ 20,000 bicycles a month.

A.turns into     

B.turns up        

C.turns in           

D.turns out         

答案:D

17.- ____I put my coat here?

- Sorry, you ______.

A.May; mustn't

B.Do; don't

C.can; needn't

D.May; can't

答案:D

18.They got there an hour _____than the others.

A.early

B.much early

C.more early

D.earlier

答案:D

19.- Do you want to wait?

- Five days ________ too long for me to wait.

A.was

B.were

C.is

D.are

答案:C

20.____ you know, David has been well lately.

A.Which

B.As

C.What

D.When

答案:B

四、完型填空

One of the latest imports is acupuncture(针刺疗法), the use of needles for __21__ disease. Although acupuncture has been practiced in China for 2000 years, its __22__ in the Western world is still very __23__. Several hospitals in the United States are now experimenting with acupuncture as a way of treating pains.

An American journalist described the process __24__ its effects. To keep the patient __25__ feeling pain during the operation, four needles were used, each about an inch and a half long. The tops of the needles were attached to wires which led to a small electrical device.

A.and

B.treating

C.from

D.new

E.use

答案:B

A.and

B.treating

C.from

D.new

E.use

答案:E

A.and

B.treating

C.from

D.new

E.use

答案:D

A.and

B.treating

C.from

D.new

E.use

答案:A

A.and

B.treating

C.from

D.new

E.use

答案:C

五、英译汉

26.How long have you collected your stamps?

答案:你集邮有多久了?

27.I have something important to tell you.

答案:我有些重要事情要告诉你。

28.Scientists think that there is no life on the Mars.

答案:科学家们认为火星上没有生命。

29.The People's Republic of China (PRC), founded on October 1, 1949, covers an area of 9.6 million square kilometers.

答案:中华人民共和国成立于1949年10月1日,国土面积约960万平方公里。

30.All that glitters is not gold.

答案:闪光的未必都是金子。

31.My classmate is much cleverer than I.

答案:我的同学比我聪明多了。

六、写作

32.Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。

1.介绍你熟悉的主要报纸;

2.你喜欢看的报纸以及理由。

Newspapers

答案:无

 

关闭页面

联系客服 010-82303579 13810422665 QQ:2314976064 2314976064@qq.com

扫二维码更多资讯

北京语言大学网络教育学院 版权所有 Copyright©2014 All rights reserved 京ICP备05066848号-9 京公网安备110105001512