你好,欢迎来到北语网络英语统考培训课程

2018年12月份大学英语B模拟1

2020-05-27

一、交际英语

1.- Tom told me that you collect stamps.

- _________

A.What do you mean?     

B.I don't think so.     

C.Why did he tell you?

D.Yes, I do. Do you?

答案:D

2.- Come and see me if you have time.

- _________

A.I can't.

B.I'll think it over.

C.Thank you.

D.I will.

答案:D

3.- Why did Mrs. Green go to the travel agency?

- _________

A.By car.

B.Yesterday afternoon.

C.In New York.

D.For some information about travel.

答案:D

4.- How much is this necklace?

- _________

A.It's very nice.

B.It's a birthday present from my parents.

C.It costs fifty pounds.

D.It's a bargain.

答案:C

5.- I didn't mean to do that. Please forgive me.   

- _________

A.Not too bad.

B.That's all right.

C.It's a pleasure.

D.Thank you.

答案:B

二、阅读理解

In 1896, Einstein went to Zurich(苏黎世)to study physics. There he met a girl from Hungary. They studied in the same class and the same interest in physics brought them together and they became good friends. Before long they fell in love. In 1903 when Einstein was 24, he married Marits, who was 4 years older than he.

After their marriage, Einstein devoted himself to the research of the great theory. To give her husband more help, Marits gave up her own work, and became a good wife and assistant. She tried her best to encourage him whenever possible. She was sure that her husband would succeed. They often discussed the theory while walking outside or sitting together in the room. They even did that in their letters when one of them was away from their home.

In 1914, Einstein moved to Berlin and settled down there. At that time his theory proved to be correct and he had become famous all over the world. But it was not long before the First World War broke out. Marits as well as her two sons, who was on holiday in Switzerland couldn't come back to Berlin any more. The war not only stopped Einstein's work but also broke up the warm happy family. In 1919 Einstein and Marits had to get divorced (离婚).

 

6.From this passage we can see that Marits was 27 when married.

A.T

B.F

答案:B

7.We can learn from the passage that Marits was also a great scientist.

A.T

B.F

答案:B

8.The last paragraph mainly tells us why Einstein and Marits got divorced.

 

A.T

B.F

答案:A

9.Einstein and Marits got divorced because Marits didn't love Einstein after the war broke out.

A.T

B.F

答案:B

10.The writer wanted to tell us that we should remember Marits when talking about Einstein's theory.

 

A.T

B.F

答案:A

In the United States, it is not customary to telephone someone very early in the morning. If you telephone him early in the day, while he is shaving or having breakfast, the time of the call shows that the matter is very important and requires immediate attention. The same meaning is attached to telephone calls made after 11:00 pm. If someone receives a call during sleeping hours, he assumes it's a matter of life or death. The time chosen for the call communicates its importance.

In social life, time plays a very important part. In the U.S.A. guests tend to feel they are not highly regarded if the invitation to a dinner party is extended only three or four days before the party date. But it is not true in all countries. In other areas of the world, it may be considered foolish to make an appointment too far in advance because plans which are made for a date more than a week away tend to be forgotten. The meaning of time differs in different parts of the world. Thus, misunderstandings arise between people from different cultures that treat time differently. Promptness is valued highly in American life, for example. If people are not prompt, they may be regarded as impolite or not fully responsible. In the U.S. no one would think of keeping a business associate waiting for an hour, it would be too impolite. A person, who is 5 minutes late, will say a few words of explanation, though perhaps he will not complete the sentence.

11.What is the main idea of this passage? ________

A.It is not customary to telephone someone in the morning and in sleeping hours in the U.S.

B.The role of time in social life over the world.

C.If people are late, they may be regarded as impolite or not fully responsible in the U.S.

D.Not every country treats the concept of time as the same.

答案:B

12.What does it mean in the passage if you call someone during his or her sleeping hours? _______

A.A matter of work.

B.A matter of life or death.

C.You want to see him or her.

D.You want to make an appointment with him or her.

答案:B

13.Which of the following time is proper if you want to make an appointment with your friend in the U.S. A.?

A.at 7:00 am

B.at 4:00 pm

C.at the midnight

D.at 4 am

答案:B

14.Which of the following statements is true according to the passage? ________

A.In the U.S.A. guests tend to feel they are highly regarded if the invitation to a dinner party is extended only three or four days before the party date.

B.No misunderstandings arise between people from different cultures about the concept of time.

C.It may be considered foolish to make an appointment well in advance in the U.S.A..

D.Promptness is valued highly in American life.

答案:D

15.From the passage we can safely infer that _______

A.it’s a matter of life or death if you call someone in day time.

B.the meaning of time differs in different parts of the world.

C.it makes no difference in the U.S. whether you are early or late for a business party.

D.if a person is late for a date, he needn’t make some explanation.

答案:B

三、词汇与语法

16.What's the weather forecast ______ tomorrow?

A.for

B.to

C.with

D.of

答案:A

17.The reason I didn't go to Canada was _______ a new job.

A.because I got

B.how I got

C.that I got

D.why I got

答案:C

18.My parents are teachers. They _________teach English.

A.either

B.all

C.both

D.are

答案:C

19.We’ve missed the last bus. I’m afraid we have no ________ but to take a taxi.

A.way

B.choice

C.possibility

D.selection

答案:B

20.Would you let _____ to the park with my classmate, Mum?

A.me go

B.me going

C.I go

D.I going

答案:A

四、完型填空

Mr. Black works in a hospital. As a good doctor, the people in the town like him. He's very __21__ to the patients (病人) and looks them over carefully. So he's always busy and has little time to rest.

One morning Mr. Black got to the hospital and saw there was a fat woman in the waiting room. He called her into his office and asked, "__22__, madam?"

"It was my birthday yesterday, sir", said the woman. "My husband gave me a __23__. But I couldn't push my way in it."

"It doesn't matter, madam," said Mr. Black. "You must lose some weight. You'll be able to __24__ your coat, if you do all that I say."

"You're __25__, sir," said the rich woman. "He bought me not a coat, but an expensive car."

21.

A.What's the matter

B.present

C.wear

D.wrong

E.kind

答案:E

22.

A.What's the matter

B.present

C.wear

D.wrong

E.kind

答案:A

23.

A.What's the matter

B.present

C.wear

D.wrong

E.kind

答案:B

24.

A.What's the matter

B.present

C.wear

D.wrong

E.kind

答案:C

25.

A.What's the matter

B.present

C.wear

D.wrong

E.kind

答案:D

五、英译汉

26.I'll try not to take up too much of your time.

答案:我尽量不占用你太多的时间。

27.I'm now a distance education student.

答案:我现在是一名远程教育学员。

28.The pen that I'm writing with is a birthday present from my sister.

答案:我正在用的这支笔是我姐姐送我的生日礼物。

29.Promise me never to be late again.

答案:答应我以后再也不要迟到了。

30.Have you seen Tom recently?

答案:最近你看见汤姆了吗?

31.My classmate is much cleverer than I.

答案:我的同学比我聪明多了。

六、写作

32.写作

Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。

1.手机的好处;

2.手机带来的问题。

Advantages and Disadvantages of the Mobile Phone

答案:无

 

关闭页面

联系客服 010-82303579 13810422665 QQ:2314976064 2314976064@qq.com

扫二维码更多资讯

北京语言大学网络教育学院 版权所有 Copyright©2014 All rights reserved 京ICP备05066848号-9 京公网安备110105001512